HŰHA

Ételt ne­vez­tek el Med­veczky Ilo­ná­ról!

Egy neves ét­te­rem úgy dön­tött, hogy ven­dé­ge­i­nek Ilona íz­lése sze­rint sze­rint szol­gálja fel a díva ked­venc éte­lét!
  • Szerző: T.B.

Különleges ajándékkal lepte meg egy jóbarátja Medveczky Ilonát. A díva március 4-én, szombaton tölti be 76. életévét, és már a jeles nap előtt hatalmas meglepetésben volt része. Étterembe mentek, nem is akárhova! "A libamáj az egyik nagy kedvencem. Körülbelül húsz évvel ezelőtt betértem a szóban forgó étterembe, ahol éppen elfogyott a krumplipüré. Ezt ettem volna legszívesebben a májhoz. Azt kértem a pincértől, hogy akkor szolgáljon fel hozzá bármit, ami van a konyhán. Felajánlotta, hogy van isteni barackkompótjuk. Nekem nagyon megtetszett az ötlet, felmelegítve kértem a gyümölcsöt. Nagyon ízletes volt, az étterem pedig látott fantáziát ebben a mennyei összeállításban" - mosolygott Ilona, aki megtudta, azóta az étlapra is felkerült ez a különlegesség.

Fotó: Markovics Gábor

"Libamáj Medveczky-módra! Így hívják ezt a főételt azóta, és úgy tudom, nagyon népszerű. A napokban ellátogattam újra az étterembe, és hosszú évtizedek után újra megkóstoltam ezt a remeket. Felidézte a régi, szép időket! Az ára ötezer-kettőszáz forint, de tudjuk, a libamáj nem egy olcsó mulatság" - árulta el lapunknak a művésznő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?