INSIDER

Me­den­cébe esett a kis­baba, bú­tort hoz­tak, hogy meg­ment­sék, de hiába

Ször­nyű bal­eset tör­tént Mo­son­szent­mik­ló­son hét­főn este: el­hunyt egy más­fél éves kisfiú. A szom­szé­dok be­szá­mo­lója sze­rint annak el­le­nére, hogy si­ke­rült az új­ra­élesz­tés, a kór­házba menet éle­tét vesz­tette a kisfiú.

Felfoghatatlan tragédia történt Mosonszentmiklóson hétfőn este: elhunyt egy másfél éves kisfiú. A szomszédok beszámolója szerint, bár sikerült az újraélesztés, a kórházba menet mégis életét vesztette a kisfiú.

„Egy pillanat műve volt az egész!” – meséli az utcában lakó B. Márta. Mindenki jól ismeri a családot az alig 2000 fős, Győrhöz közeli településen. A -nak megszólaltak a legközelebbi szomszédok, akik végignézték a kisfiú újraélesztését… – Nagyon kulturált és rendezett család. Éppen a házukat újították fel. F. Zsoltnak és H. Zsuzsának három gyermeke van, egy harmadikos kislány, egy középső kisfiú és a másfél éves Benedek. A családdal él Zsuzsa édesanyja is, a mozgássérült Rózsi néni.

EZT OLVASTAD MÁR?
A két idősebb éppen Zsolti édesanyjánál, a szeretett nagymamánál volt Győrben, amikor megtörtént a katasztrófa…

– meséli egy másik szomszéd.

"Mindenki hallotta, hogy szirénázik a mentőautó, de senki se gondolta volna, hogy az egyik gyerekkel történt valami… Mindenki nagyon szereti a családot, ezért sokan kiszaladtak az utcára, és úgy várták a mentősök távozását – magyarázza a család egyik ismerőse. – Amikor a mentő kiért, láttuk, hogy sokan körbeállták a gyermeket.

A házból kivittek az udvarra egy benti asztalt, és a mentők arra fektették a pici Benedeket. Sikerült is újraéleszteni, aztán berakták a mentőautóba, de amikor rohantak vele a kórházba, meghalt.

Az anyuka, Zsuzsa teljesen kikészült, nem tudott vezetni, az egyik szomszédasszony vitte el úgy, hogy követték a mentőt. Az apuka, Zsolt 15 perccel később indult csak be a kórházba, mert meg kellett várnia a rendőröket"

meséli egy másik utcabeli. A helyiek nagyon sajnálják a kedves, tevékeny családot, melynek tagjairól elmondták: Zsolt saját vállalkozást vezet, Zsuzsa pedig a gyerekek mellett is vállalt néha irodai munkát, olyankor bébiszittert fogadtak. A két idősebb gyerek a tragédia miatt nem tért haza, továbbra is a győri nagyinál alszanak. Megkerestük a rendőrséget, ahol közölték: gondatlanságból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Eközben a címlapon