KÜLFÖLD

Bot­rá­nyos videó szi­vár­gott ki arról, mi fo­lyik a bécsi me­cse­tek­ben

Újabb bécsi me­cset­ben me­rült fel a ra­di­ka­liz­mus gya­núja. Egy mo­bil­lal ké­szült fel­vé­te­len jól hal­lat­szik, amint az imám a hi­tet­le­nek ellen buj­to­gatja a hall­ga­tó­sá­got.
  • Szerző: WM

Évek óta nem tudják, miként kellene eljárni Ausztriában a gyűlöletprédikátorokkal szemben . A gyanú ugyanis már hosszú ideje fennáll, hogy a mecsetek a radikalizmus melegágyai. A zárt ajtók mögött ugyanis az ott lévőkön kívül senki nem tudja, hogy mi történik, vagy mi hangzik el. Nem régen nagy felháborodást keltett, hogy egy törökök által üzemeltetett bécsi mecsetben a gyerekeket háborúzásra tanítják. Fegyverekkel a kezükben pózolnak, majd a csatajeleneteket eljátszva egyeseket hősi halottként örökítenek meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

És most itt a legújabb botrány!

Egy kiszivárgott felvételen az látszik, hogy egy bécsi mecsetben az egyik imám egy új Iszlám Állam alapítására szólítja fel hittestvéreit, egy másik pedig a hitetlenek ellen beszél.

A szélsőséges muszlimok szerint mindenki hitetlennek tekinthető, aki nem az iszlámban és Allahban hisz. A keresztény ünnepek alkalmából gratulálni a hitetleneknek, szigorúan tilos! Az olyan, mintha valaki leborulna egy kereszt előtt. Allah számára ez nagyobb vétség, mint az alkoholivás.

A kiszivárgott videó miatt az Osztrák Szabadságpárt feljelentést tett az ügyészségen. A párt bécsi vezetője egyetért a kritikával, és azt sürgeti, hogy a kormány azonnal fogadjon el egy törvényt, amely betiltja az ilyen tevékenységeket. Egy Ausztriában élő iszlám szakértő pedig azt állítja, hogy a politikai iszlám jelenti az egyik legnagyobb veszélyt Nyugat-Európa számára.