KÜLFÖLD

Botrányos videó szivárgott ki arról, mi folyik a bécsi mecsetekben

Újabb bécsi mecsetben merült fel a radikalizmus gyanúja. Egy mobillal készült felvételen jól hallatszik, amint az imám a hitetlenek ellen bujtogatja a hallgatóságot.
címkék:
  • Szerző: WM

Évek óta nem tudják, miként kellene eljárni Ausztriában a gyűlöletprédikátorokkal szemben . A gyanú ugyanis már hosszú ideje fennáll, hogy a mecsetek a radikalizmus melegágyai. A zárt ajtók mögött ugyanis az ott lévőkön kívül senki nem tudja, hogy mi történik, vagy mi hangzik el. Nem régen nagy felháborodást keltett, hogy egy törökök által üzemeltetett bécsi mecsetben a gyerekeket háborúzásra tanítják. Fegyverekkel a kezükben pózolnak, majd a csatajeleneteket eljátszva egyeseket hősi halottként örökítenek meg.

És most itt a legújabb botrány!

Egy kiszivárgott felvételen az látszik, hogy egy bécsi mecsetben az egyik imám egy új Iszlám Állam alapítására szólítja fel hittestvéreit, egy másik pedig a hitetlenek ellen beszél.

A szélsőséges muszlimok szerint mindenki hitetlennek tekinthető, aki nem az iszlámban és Allahban hisz. A keresztény ünnepek alkalmából gratulálni a hitetleneknek, szigorúan tilos! Az olyan, mintha valaki leborulna egy kereszt előtt. Allah számára ez nagyobb vétség, mint az alkoholivás.

A kiszivárgott videó miatt az Osztrák Szabadságpárt feljelentést tett az ügyészségen. A párt bécsi vezetője egyetért a kritikával, és azt sürgeti, hogy a kormány azonnal fogadjon el egy törvényt, amely betiltja az ilyen tevékenységeket. Egy Ausztriában élő iszlám szakértő pedig azt állítja, hogy a politikai iszlám jelenti az egyik legnagyobb veszélyt Nyugat-Európa számára.

címkék: