HŰHA

Meg­dőlt min­den re­kord, az Oscar-díjas szí­nész ennyit adott egy la­ká­sért

A Good Will Hun­ting szí­né­sze nem saj­nálta a pénzt, ami­kor la­kást vá­lasz­tott. Az épü­let el­he­lyez­ke­dése és a ki­lá­tás azon­ban va­ló­szí­nű­leg kár­pó­tolni fogja.
  • Szerző: Ripost
Fotó: Europress - AFP/Geoff Robins
Fotó: Europress - AFP/Geoff Robins

Matt Damon rekordot döntött, ám nem a filmjei bevételeivel. A 48 éves színész és felesége, Luciana ugyanis rekordösszeget fizetett egy hat hálószobás lakásért New Yorkban, a The Standish nevű épületben. A pár 16,75 millió dollárt (több mint 4,7 milliárd forint) fizetett új, Brooklyn Heights-i otthonáért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A korábbi rekord 15,5 millió dollár (csaknem 4,4 milliárd forint) volt, Jay Maisel fotós fizetett ennyit Cobbie Hillben található lakásáért, illetve Jennifer Connelly és Paul Bettany is ennyit adott egy 743 négyzetméteres lakásért tavaly.

Damonék új otthona az épület 11. és 12. emeletét foglalja el, 577 négyzetmétert tesz ki, és tetőterasz is tartozik hozzá. A lakásból egyenesen rá lehet látni a Szabadság-szoborra, a Manhattan-, a Brooklyn-, illetve a Williamsburg-hídra, és az 541 méter magas One World Trade Centerre is – írja a Daily Mail.

A sztár korábban Ausztráliában nézett lakást, ám végül mégis Brooklyn mellett döntött. A luxuslakás ráadásul közel van a neves Szent Anna iskolához is, így a színész négy gyermekét könnyen szemmel tarthatja majd. Meg egyébként is kell még hely nekik, mert ismét gyermeket terveznek.