INSIDER

Mától meg­le­pe­tés érhet, ha a Ke­le­ti­ből utaz­nál

Két hétre leáll a Ke­leti pá­lya­ud­var, nem ér­kez­nek és nem in­dul­nak az ál­lo­más­ról vo­na­tok. A le­zá­rás ideje alatt száz­nál is több mun­kás igyek­szik rendbe tenni a pá­lya­ud­vart belső ré­szét. Me­g­újul a járda, el­tűn­nek végre a ronda bódék.
  • Szerző: Ripost

Ahogy arról a már beszámolt, végre megszépül a Keleti pályaudvar, de ennek az az ára, hogy mától egészen május 26-ig nem használhatják az utasok.

Fotó: Sulyok László
EZT OLVASTAD MÁR?

Töredezett a járda, omlik a vakolat, összetákolt bódék csúfítják a csarnokot – ezt most mind megszüntetik. Kívül pedig virágba borul majd a pályaudvar környéke.

A pályaudvar több része is elég lepukkant látványt nyújt
A pályaudvar több része is elég lepukkant látványt nyújt
Fotó: Keller Mátyás

„Nagyon örülök, hogy végre tesznek valamit. Lehet, hogy most két hétig nehezebb lesz vonatozni, de megéri. Ide érkeznek először a turisták is, nem mindegy, mit látnak elsőként Budapestből” – említette lapunknak Csíki Mária.

A koszlott bódék is eltűnnek végre...
A koszlott bódék is eltűnnek végre...
Fotó: Keller Mátyás

„Többször jövök ki ismerősök elé, látok néha javítgató munkásokat, de ráfér már a Keletire egy komolyabb renoválás. Gyönyörű a tér, nem való, hogy ilyen lepukkant az állomás” – mondta véleményét lapunknak Puskás Izabella

A töredezett járdát újra aszfaltozzák
A töredezett járdát újra aszfaltozzák
Fotó: Keller Mátyás

Nem áll le a közlekedés

A Keletibe érkező vonatokat a következő két hétben szétosztják a főváros más pályaudvarai és kisebb állomásai között. Érdemes tájékozódni, hová érkezik a vonatunk. A MÁV ügyfélszolgálata a +36-1/349-4949-es telefonszámon ad információt. A pénztárok is másutt lesznek: a Keletiben a Thököly út felőli nemzetközi pénztárban most belföldi jegyeket is lehet váltani, Kelenföldön, a Déliben, Kőbánya-Kispesten és Kőbánya felsőn tovább lesznek nyitva a pénztárak.

Eközben a címlapon