KÜLFÖLD

Bün­tet­he­tik a férfi­a­kat, ha ott­hon ma­guk­hoz nyúl­nak

Bot­rá­nyos tör­vény­ter­ve­ze­tet ter­jesz­tett be egy kép­vi­se­lőnő: a férfiak le­mond­hat­nak a Viag­rá­ról és a masz­tur­bá­ci­ó­ról is.
  • Szerző: Ripost

Jessica Farrar többek között száz dolláros (nagyjából 30 ezer forintos) pénzbírsággal sújtaná azokat a férfiakat, akik otthon maszturbálnak.

EZT OLVASTAD MÁR?

A texasi képviselőnő a tervezettel arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy Texasban mennyire nagy a különbség a férfiak és nők egészségügyi jogai között – itt ugyanis a nők a szigorú törvények miatt nagyon nehezen juthatnak tisztességes ellátáshoz.

A képviselőnő szerinta Viagrához való hozzájutást is szigorítani kellene– hiszen a texasi nőknek is megalázó helyzeteken kell túlesniük, ha fogamzásgátlót szeretnének venni, esetleg abortuszt kérnének.

Az önkielégítéssel kapcsolatban Farrar azt mondta, a férfiak csak kórházakban vagy klinikákon maszturbálhatnának legálisan. Ezeken kívül minden egyes magömlés a megszületendő gyermek elleni bűncselekménynek minősülne, hiszen az élményszerzéssel akár több élet is kárba veszhet…

Farrar a tervezetet gúnyos fricskának szánta, de nem tartja kizártnak, hogy a törvényhozás megszavazza a bevezetését. A képviselőnő szerint ez jó alkalom lesz arra, hogy az emberek megálljanak, és elgondolkodjanak a különböző nemeknek biztosított jogok között húzódó szakadékon...

Eközben a címlapon