KÜLFÖLD

Más­fél év után sza­ba­don en­ged­ték a gyil­kos­sá­gért 14 évre ítélt arab fiút

Egye­lőre senki sem érti, hogy miért. Egy 16 éves lányt foj­tott meg 2016-ban. A lány szü­lei mel­lett a  tel­jes belga köz­vé­le­mény fel van há­bo­rodva.
  • Szerző: SZM

A Zain Lalani nevű arab fiú 2016-ban, 17 éves korába, megfojtotta az alábbi képen látható Laure Nobels-t, amikor egyszer a lány szüleinek otthonában, Laekenben együtt éjszakázott vele.

Az nem világos, hogy akkor a szülők otthon voltak-e vagy sem. A bírósági tárgyaláson kiderült, hogy a lány el akarta őt hagyni és ezért ölte meg. Sőt, a tárgyaláson “potenciálisan visszaesőnek” is minősítették, aki “tulajdonának tekintette a lányt”, Végül pedig 14 év börtönre ítélték.

Azon a tárgyaláson Zain apja “balesetről” beszélt, Claud Nobels, az apa pedig az arab fiút “bűnös hazugnak és manipulátornak” nevezte a L’Avenirnek.

A szülők most megdöbbenve fogadták a hírt, amely szerint alig másfél év börtön után, a jelenleg 19 éves férfit a bíróság kiengedte a börtönből. Sőt, folytathatja tanulmányait a Mons Egyetemen!

Igaz, nem léphet be Vallon-Brabant tartományba illetve Brüsszeltől északra, ahol a gyilkosság történt és a hátralévő 14 és fél évig nyomkövető karperecet kell hordania.

Arról egyelőre még nem szivárgott ki semmilyen információ, hogy milyen jogalapon engedték feltételes szabadlábra a gyilkost.

Forrás: Liveleak

Eközben a címlapon