KÜLFÖLD

Meg­rázó bú­csúüze­net, ön­gyil­kos lett a vi­lág­hírű mű­vész fe­le­sége

A nő hosszan bú­csú­zott sze­ret­te­i­től, és di­rekt nem tért ki a csa­lád­ban dúló vi­tákra utolsó üze­ne­té­ben.
  • Szerző: Ripost

Az 52 éves Mary Max az utóbbi években férje, a 81 éves Peter Max művészetével, vagyonával és örökségével kapcsolatos jogi vitákkal volt elfoglalva. A képzőművész munkáit ugyanis üzleti munkatársai és fia ki akarták sajátítani.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vasárnap este Mary Max hosszú hangüzenetet küldött egy londoni barátjának, hogy elmondja, mit tegyen, miután ő meghalt. Az asszony egyre súlyosbodó demenciával küzdött, mostohafia és a személyzet pedig azt állította, hogy Max bántalmazta a férjét, sőt megpróbálta a festőt megölni. Ő azonban azt állította, hogy mostohafia „elrabolta” tőle férjét.

Utolsó üzenetében viszont az ügyvédje, John Markham szerint semmit sem mondott az ellentétekről. Helyette mindenkitől elbúcsúzott, akit szeret, köztük a férjétől, közeli barátaitól, bátyjától és 94 éves édesanyjától is.

A rendőrség tájékoztatása szerint a nőt vasárnap találták meg otthonában, feltehetően öngyilkos lett, de halálának pontos okát még vizsgálják.

Peter Max 1996-ban New Yorkban azzal szólította meg Mary Max-ot, hogy egész életében őt festette, egy évvel később pedig össze is házasodtak – írja a The New York Times.