KÜLFÖLD

Egyre biz­to­sabb: így fog­ják hívni Ka­ta­lin kis­ba­bá­ját

A ki­rá­lyi csa­lád élete min­dig is láz­ban tar­totta a bri­te­ket, akik szí­ve­sen fo­gad­nak - most éppen arra, hogy fog­ják hívni Vil­mos és Ka­ta­lin har­ma­dik gyer­me­két.
  • Szerző: KF

Bár ahercegi pár még azt sem árulta el, milyen nemű a baba, a britek többsége biztos benne, hogy egy újabb kislánnyal bővül majd a család. Ebben az esetben pedig a nagy többség tudni véli, hogy Mary, azaz Mária névre keresztelik a picit. Több fogadóirodánál is magasan ez a név vezet, a második helyig jutó Alice-ra sokkal kevesebben fogadtak.

Ugyanakkor a szerencselovagok nem bízzák a dolgot a véletlenre, fiú nevekre is szép kis összegek érkeztek: itt fej-fej mellett haladnak az Albert és az Arthur nevek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Europress / Jonathan Nackstrand - AFP
Fotó: Europress / Jonathan Nackstrand - AFP
Fotó: AFP

A Mary népszerűsége egyébként annak is köszönhető, hogy nagyon szép gesztus lenne Vilmostól, ha harmadik gyermekét ükanyja után nevezné el – és emellett Mária a királynő középső neve is.

A kicsi – nemétől függetlenül – az ötödik lesz a trónöröklési sorban: Károly herceg, édesapja, valamint két testvére előzi meg őt, így tehát kicsi az esély arra, hogy a baba valaha is az ország élére kerüljön. Nagy-Britanniában eddig két Máriát koronáztak királynővé: I. Mária uralkodása véres protestánsüldözést hozott, míg II. Mária holland férjével, III. Vilmossal együtt ült a trónon.

A Mary név egykor a brit családok egyik kedvence volt, ám az utóbbi években már a 100 legnépszerűbb női név közé sem fért be. Azonban mindez megváltozna, ha az áprilisban megszülető picinek a Mary nevet adnák hercegi szülei.