SIKK

Csá­bí­tóan dús szem­pil­lák: ez lesz 2019 leg­főbb szép­ség­trendje

Az új év szen­zá­ci­ó­nak szá­mító szép­ség­trendje a szem­pil­lá­kat veszi célba, cso­dás íve­ket, óri­ási hosszt ígér.

Véget vethet a rövid szempillákkal élő nők szomorúságának egy vadonatúj szépségápolási technika, a szempilla-lifting. Az eljárás teljesen fájdalommentes és az eredmény akár két-három hónapig is kitarthat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Az eredmény: tartósan dús és hosszú pillák!

A sztárok által is felkapott új technika lényege, hogy a pillák alá egy kis szilikon párnácskát tesznek, és azokat ártalmatlan ragasztóanyaggal rögzítik a szemhéjon. A pillákat szétválasztják, majd egy keratinos oldattal kenik át. A folyadékot csak a szempillák tövére és a közepére viszik fel, nehogy a pillák vége eltöredezzen. 5-15 perc elteltével a szempillák anyagát meglágyító folyadékot lemossák, és egy fixáló oldatot tesznek fel. Így a szempilla tartósan felveszi a párnácska ívét. A kis párnákból épp ezért többféle méretű és ívű is létezik. A folyamat legvégén kondicionáló oldat vagy olaj kerül a szempillákra, és a liftinget gyakran szempillafestéssel is összekötik.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

Ahhoz, hogy a tartósan megemelt szempillák sokáig szépek maradjanak, érdemes kerülni a nedvességet, így vigyázni kell a zuhanynál, fürdőzésnél, úszásnál vagy a forró jógánál. A hason alvás sem ajánlott, nehogy megtörjön a pillák íve. Az eredmény egyébként optimális esetben 8-10 hétig tart ki, ami megfelel a szempillák saját fejlődési ciklusának. A szakértők szerint nem feltétlenül kell a pillákra szempillaspirál, bár nem is tilos használni.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

De mi van, ha nem sikerül tökéletesen? A túlzott göndörítésnek köszönhetően a szempillák nem nyújtanak természetes látványt, a legrosszabb eset pedig az, ha töredezetté válnak. Az allergiás reakciók sem zárhatóak ki – az oldatban erős vegyszerek vannak, és a szemhez igen közel alkalmazzák őket. Az érzékeny, száraz szemekre, a lézeres szemműtét után, illetve a várandósság alatt nem is szokták ajánlani az eljárást, épp a vegyszerek miatt.