OLDALVONAL

Újabb sztár ment neki Sa­rap­o­vá­nak kő­ke­mé­nyen

Az orosz szép­sé­get min­den bi­zonnyal ez nem za­varja, most is mo­soly­gó­san vett részt egy saj­tó­ese­mé­nyen. Ha­ma­ro­san lejár az el­til­tása is.
  • Szerző: HBK

Tavaly keveredett doppingbotrányba Marija Sarapova, az orosz teniszsztárt hosszú időre el is tiltották. Április 26-án jár le a büntetése, Stuttgartban pedig engedélyezték neki, hogy elinduljon egy versenyen.

Sarapova áprilisban tér vissza a stuttgarti versenyen
Sarapova áprilisban tér vissza a stuttgarti versenyen
Fotó: Northfoto

A probléma az, hogy a torna április 24-én rajtol, vagyis Sarapova még eltiltott lesz, amikor a versenyzés megkezdődik a női játékosok között. Ám a szervezőktől ennek ellenére is kapott szabadkártyát, ami Caroline Wozniacki szerint rossz döntés volt.

„Mindenki megérdemel egy második esélyt, és szerintem Sarapova vissza tud kapaszkodni az elitbe. Viszont aki egyszer doppingolt, annak a legelejéről kéne kezdenie mindent. A szervezők tiszteletlenek voltak a többiekkel szemben, szerintem annak a játékosnak nem lenne helye egy olyan versenyen, aminek a kezdetén még el van tiltva a teniszezéstől”mondta a korábbi világelső Sarapova helyzetéről.

Korábban a férfi világranglistát vezető Andy Murray is azt mondta, nem kéne szabadkártyát adni eltiltott játékosoknak, ugyanakkor Sarapova nevét nem mondta ki konkrétan. Nem úgy, mint Nick Kyrgios, a balhés ausztrál játékos szerint érthetetlen, hogy olyan játékost támogasson bárki is, aki korábban már bizonyítottan csalt.