LELKIZŐ

Meg­rázó rész­le­tek de­rül­tek ki a sztár­szí­nésznő ha­lá­lá­ról

A Su­per­men-fil­mek­ből meg­is­mert szí­nésznő egész éle­té­ben sú­lyos men­tá­lis prob­lé­mák­kal küz­dött.
  • Szerző: Ripost

A klasszikus Supermen-filmekből ismert Margot Kidder a napokban hunyt el 69 évesen. Most a barátai a The Sunnak elárulták, hogy az egykori Lois Lane milyen mélyre zuhant, miután híressé vált. A színésznőnek nemcsak alkohol- és drogproblémái voltak, de biporláris zavarral is küzdött.

Fotó: Europress - AFP/FILE
Fotó: Europress - AFP/FILE
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kanadai Kidder többször nyilvánosan is összeroppant. Vasárnapi halálának okait egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de annyit lehet tudni, hogy a halál álmában érte.

Mentális problémái egyébként még a filmes karrier előtt kezdődtek, már 14 évesen öngyilkosságot kísérelt meg egy szakítás után. Akkor tablettákat vett be. Később pedig beleszeretett egy fenyőfába, és hitte, hogy ha a tetejére mászik és elég gyorsan forog, eggyé válhat a növénnyel.

Első házasságából született egy gyermeke, Thomas McGuane-től. A frigyről később a színésznő csak annyit mondott, hogy négy éven át részeg volt. Második házassága John Hearddel pedig mindössze hat napig tartott. Később a korábbi kanadai miniszterelnökkel, Pierre Trudeau-val is viszonya volt.

Illusztráció.
Illusztráció.

A legmélyebbre azonban 1996-ban süllyedt, amikor egy számítógépes vírus miatt az önéletrajza törlődött a számítógépéről – ezért a CIA-t hibáztatta. Ruhát cserélt egy csavargóval, a haját borotvapengével vágta le, első fogait pedig kihúzatta, majd több éjen át drogfüggőkkel aludt egy híd alatt. Ezek után diagnosztizálták paranoiával és mániás depresszióval.

Szerdán egy barátja pedig azt is elárulta, hogy Kidder utolsó kívánsága az volt, hogy egyék meg a farkasok, akik montanai otthona körül élnek.

Eközben a címlapon