OLDALVONAL

Dzs­u­dzsák Ba­lázs erről a három fo­cis­tá­ról vehet pél­dát

Ázsi­á­ból sem le­he­tet­len be­ke­rülni egy eu­ró­pai lé­gi­ós­nak ha­zája lab­da­rúgó-vá­lo­ga­tott­jába. Az ismét az Egye­sült Arab Emi­rá­tu­sokba szer­ződő Dzs­u­dzsák Ba­lázs­nak tehát nincs min­den veszve, Marco Rossi, a vá­lo­ga­tott szö­vet­ségi ka­pi­tá­nya innen is be­hív­hatja. Három, a a Közel-Ke­le­ten ját­szó lab­da­rú­gót vá­lo­gat­tunk ki, akik meg­ke­rül­he­tet­le­nek ha­zá­juk nem­zeti csa­pa­tá­ban.
címkék:
  • Szerző: PL

A Dzsudzsák Balázzsal egy ligában játszó Marcus Berg a nyári oroszországi világbajnokságon letette a névjegyét. A 32 éves csatár – korábban Hollandiában volt Dzsudzsák csapattársa – alapember volt a negyeddöntőbe jutó svéd válogatottban.

Berg (elöl) jól játszott a világbajnokságon
Berg (elöl) jól játszott a világbajnokságon
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Berg kirobbanthatatlan a svéd válogatottból

A 2017 óta az al-Aint erősítő Berg azóta is tagja hazája nemzeti csapatának. Végigjátszotta a szeptemberi, törökök elleni Nemzetek Ligája találkozót. Az előző szezonban egyébként 21 mérkőzésen 25 találatot szerzett a bajnokságban, amivel gólkirály lett.

Voltak a nyáron európai ajánlataim, Görögországból is. Jó klubban vagyok, egy évvel ezelőtt jó szerződést kötöttem, nem akartam váltani a nyáron

– mondta el a közelmúltban az Aftonbladetnek Berg.

Weiss évek óta Katarban légióskodik

A szlovákok korábbi nagy reménysége, Vladimír Weiss jelenleg Katarban keresi a kenyerét. A még mindig csak 28 éves szélső már 2014 óta játszik a katari ligában, jelenleg az al-Gharafa sztárja. A Közel-Keleten eltöltött hosszú időszak ellenére kirobbanhatatlan a szlovák válogatottból, melynek legutóbbi, ukránok elleni találkozóján kezdőként kapott szerepet.

Weiss korábban a Manchester City játékosa is volt
Weiss korábban a Manchester City játékosa is volt
Fotó: AFP

Budescu a nyáron igazolt újra Ázsiába

A 29 éves Constantin Budescut a nyáron szóba hozták a Mol Vidivel, de végül Szaúd-Arábiába, a Shabab együtteséhez igazolt. A románoknál viszont így sem szorult ki a nemzeti csapatból. A Nemzetek Ligája szeptemberi mérkőzésein Montenegró ellen pályára lépett a támadó.

Budescu (sárga mezben) a nyáron hagyta el Romániát
Budescu (sárga mezben) a nyáron hagyta el Romániát
Fotó: AFP

A három játékos példája mutatja, hogy az „olajországok” ligáinak küzdelmeiből is lehet magas szinten képviselni hazájuk válogatottját.

Eközben a címlapon
címkék: