TÜZELŐÁLLÁS

Marco Rossi ettől tart, ko­moly gondba ke­rül­het

Gőz­erő­vel ké­szül a már­ci­us­ban kez­dődő lab­da­rúgó Eu­rópa-baj­noki se­lej­te­zőkre a szö­vet­ségi ka­pi­tány.
  • Szerző: mv

Szalai Ádám lesz a magyar labdarúgó-válogatott első számú csatára a jövő évi Európa-bajnoki selejtezőkön. Azonban a Hoffenheim támadójának egyelőre nincs riválisa, így Marco Rossi szövetségi kapitány okkal aggódik, azt szeretné, ha bővülne a kínálat.

Rossinak csak egy nemzetközi szintű csatára van
Rossinak csak egy nemzetközi szintű csatára van
Fotó: Szabolcs László

Szalai karrierje egyik legjobb időszakát éli. Alapember lett a Hoffenheimben, Dzsudzsák Balázs távollétében megkapta a csapatkapitányi karszalagot a válogatottnál, és ő szerezte a legtöbb gólt a Nemzetek Ligája C osztályának 2. csoportjában. Marco Rossi szövetségi kapitány mégsem lehet nyugodt, hiszen Szalainak – sérülése esetén - nincs igazi helyettese.

„Találnunk kell Szalai Ádám posztjára alternatívákat, mert jelenleg ő az egyetlen befejező csatár, aki 90 percet le tud játszani nemzetközi szinten” – mondta Rossi a csakfoci.hu-nak. A kapitány hozzátette, az FTC csatára, Böde Dániel egyelőre az erőnléte miatt nem jöhet szóba, míg Eppel Mártonnak nem ideális a helyzete kazah klubjában.

Szalai remekelt 2018-ban
Szalai remekelt 2018-ban
Fotó: MTI

Rajtuk kívül kik kerülhetnek Szalai mellé? Nos, csupa olyan támadó, akik jelenleg nem felelnek meg Rossi követelményének, vagyis nem tudnak 90 percen át nemzetközi szinten teljesíteni. Viszont a jövő emberei lehetnek.

A 22 éves Sallói Dániel például remekelt a Sporting Kansas Cityben, idén 33 meccsen 14 gólt szerzett, ezzel ő lett a klub legeredményesebb játékosa. Rossi augusztusban meghívta őt a válogatottba, de nem adott neki lehetőséget. Balogh Norbert szintén 22 esztendős, jelenleg kölcsönben Ciprus legsikeresebb klubjában, az APOEL-ben szerepel, és Novothny Soma is szóba jöhet, aki ősszel hat gólt szerzett az Újpest csatáraként.

Németh Krisztián 29, Stieber Zoltán 30 éves, ők már nem a jövő emberei, a Chicago gólvágója, Nikolics Nemanja pedig lemondta a válogatottságot. Tény, Rossi mester valóban nincs könnyű helyzetben…

Eközben a címlapon