OLDALVONAL

Ez most ko­moly? Óri­ási ígé­re­tet tett Rossi új ma­gyar fo­ci­ka­pi­tány­ként

Elő­ször be­szélt a ki­ne­ve­zé­sé­ről az olasz szak­em­ber, és rög­tön fo­ga­dal­mat tett. Ha ez si­ke­rül, le a ka­lap­pal előtte!
  • Szerző: vav

Keddi kinevezése óta először osztotta meg a gondolataitMarco Rossi, a menesztett Georges Leekenst váltó új magyar szövetségi kapitány. A labdarúgó-válogatott olasz mestere a hivatalos Facebook-oldalán öntötte ki a szívét - egyelőre angolul...

Könnyelmű ígéretet tett Rossi? (Fotó: MTI)
Könnyelmű ígéretet tett Rossi? (Fotó: MTI)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Honvéddal 2013-ban NB I-es bronz-, majd tavaly aranyérmet nyert, idén pedig a Dunaszerdehellyel szlovákiai harmadik Rossi először a DAC-nak köszönte meg az elmúlt, igen sikeres évet. Ezután áttért az előtte álló nagy feladatra.

Életem egyik legszebb napja a mai. Hivatalosan is én vagyok a magyar nemzeti csapat edzője.

"Nagyon nehéz lenne kifejeznem azt az örömöt és büszkeséget, amit ez a kinevezés ad nekem."

Büszke vagyok arra a kispadra ülni, amely egykor az Aranycsapaté volt. Büszke vagyok képviselni azt az országot, amely befogadott engem, és többre értékelt, mint amennyit megérdemlek

- írta többek között Marco Rossi.

Eközben a címlapon
It'll be time to talk more about my choice. To thank DAC's club and supporters for a beautiful year there. I spent great... Közzétette: Marco Rossi – 2018. június 20.
 

Emlékeztet arra, hogy a magyar foci egykor milyen fontos szerepet játszott a világ labdarúgásában. Hálás az MLSZ-nek a lehetőségért, és igyekszik visszaadni valamit abból a lelkesedésből, amit a 2016-os Eb-szereplés eufóriájában érzett nálunk.

"Ez egy nehéz feladat, amit nagy alázattal és tisztelettel fogok végezni. Senki sem ígérhet győzelmet minden meccsre, őrültség lenne ilyesmit mondani, és én őszinte leszek, mert tisztellek titeket tiszta szívemből."

Professzionalizmust, szenvedélyt, szeretetet és sok munkát ígérek a céljaink eléréséért. EZ BIZTOS

- fogalmazott Rossi, majd tett egy, talán még a 2020-as Eb-részvételnél is keményebb vállalást:

"Tavaly azt mondtam: 'ha egyszer visszajövök Magyarországra, megígérem, hogy megtanulok magyarul', és most már nincs más választásom!"

Köszönöm, Magyarország, otthonom! Hajrá, magyarok!

- zárta sorait magyarra váltva az új szövetségi kapitány.