TÜZELŐÁLLÁS

Marco Rossi nem fog csalni az észtek ellen

El­til­tása miatt nem ülhet le a ma­gyar lab­da­rúgó-vá­lo­ga­tott kis­pad­jára az ész­tek el­leni csü­tör­töki meccsen Marco Rossi.
  • Szerző: mv

Marco Rossi sportszerűtlenül viselkedett a görögök elleni Nemzetek Ligája-meccsen, ezért nem ülhet le a magyar válogatott kispadjára az észtek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

Rossi a lelátóról követi a magyar válogatott csütörtöki meccsét
Rossi a lelátóról követi a magyar válogatott csütörtöki meccsét
Fotó: MTI

A szövetségi kapitány semmilyen módon nem léphet kapcsolatba a szakmai stábjával vagy a játékosaival a meccs alatt, és a kispad közelében sem tartózkodhat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szabó Gergő, a magyar válogatott sajtófőnöke a -nak elmondta, Marco Rossi biztosan nem fog "kiskapukat" keresni, nem fogja megszegni a szabályokat.

"Marco Rossi a meccs alatt nem kommunikálhat a kispadon ülőkkel, minden lehetséges forgatókönyvet előre megbeszélnek. Lehet, hogy a cseréket, a taktikai változtatásokat is előre rendezik. A szövetségi kapitány a lelátón foglal majd helyet.

Marco Rossi korrekt ember, nem fog kiskapukat keresni annak érdekében, hogy kapcsolatba lépjen a stábjával.

Habár Rossi biztosan nem fog csalni, hasonló esetben már számos trükkös megoldásról hallottunk. Volt olyan eltiltott edző, aki a szállodában maradt, tévén nézte a meccset, és sms-ben kommunikált a szakmai stábjával. Mások a lelátón ültek, és a mellettük ülő párjukon keresztül tartották a kapcsolatot a kispaddal.

Kérdés, mennyire éri meg áthágni a szabályokat, hiszen ilyenkor a szövetség ellenőrei sokkal jobban figyelik az eltiltott edzőket. Még egy szimpla telefonhívás is veszélybe sodorhatja őket. 

Eközben a címlapon

Nem lesz gond Rossi hiányából

Marco Rossi szerint nem okozhat gondot, hogy ezúttal nem ülhet le a magyar válogatott kispadjára.

"Bízom a válogatottban és a segítőimben. Nem hiszem, hogy nagy problémát jelent a hiányom. Ismerjük az észteket, remélem, nem követjük el újra azokat a hibákat, mint a tallinni mérkőzésen. Sajnálom a kellemetlenséget, amit az eltiltással okoztam!"

A magyar válogatott csütörtökön 20:45-kor Észtországgal találkozik a Nemzetek Ligájában.