KÜLFÖLD

Már utazni is veszélyes Párizsban és a környékén

Tavaly 30 százalékkal több szexuális jellegû támadás történt, döntően a nők ellen. Ezen belül Párizsban 52 százalékkal több!
  • Szerző: SZM

Ma már közlekedni sem biztonságos Párizsban és a környékén, a 12 milliós Ile-de-France régióban. Ez derült ki a francia hírtelevízió, a Bfmtv cikkéből.

Tavaly a régióban naponta csaknem három szexuális támadásra került sor, egész évben pontosan 1159 alkalommal. Ez a rendőrség szerint körülbelül 30 százalékkal több, mint 2017-ben volt.

A bűncselekmények 52 százaléka Párizsban történt. Ezt érzékelve tavaly májusban a vasúti és a buszközlekedést lebonyolító társaságok kampányt indítottak, amelyben figyelmeztették az utasaikat a veszélyekre, és megadták nekik azokat a telefonszámokat, amelyeken az ilyen eseteket be lehet jelenteni, akár sms-ben is.

Ezenkívül 2016 óta csaknem 800 új biztonsági őrt vettek fel, de a számok alapján úgy tűnik, hogy ez még mindig nagyon kevés. A zaklatottak 87 százaléka nő volt, annak ellenére, hogy egy felmérésben a nők 54 százaléka azt nyilatkozta, hogy sötétedés után már nem mer tömegközlekedéssel utazni.

A Bfmtv oldalán egy afrikai származású nő mesélte el , hogyan akarták az egyik éjszaka megerőszakolni a metróban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?