RIPOSTER

Már rend­őrök is kö­ve­te­lik: Tiltsa be a Fa­ce­book a so­fő­rök élő­zé­sét

Pár óra alatt tíz­ez­ren írták alá a Román Rendőr-fő­ka­pi­tány­ság pe­tí­ci­ó­ját, amely­ben kö­ve­te­lik a Fa­ce­book­tól, hogy tilt­sák be a so­fő­rök élet­ve­szé­lyes élő köz­ve­tí­té­seit! Mint a Ri­post meg­írta, egy szelfi­bo­lond román sofőr 9 ember ha­lá­lát okozta ked­den, ami­kor po­én­kodva élő­ben köz­ve­tí­tette az útját az in­ter­ne­ten, ezért nem vette észre a szem­be­jövő te­her­au­tót, ami­kor elő­zésbe kez­dett.
  • Szerző: Ripost

Vezetés közben éppen az élő közvetítéséhez fűzött kommenteket olvasta a 4-es főúton a román sofőr, ezért nem vette észre előzés közben a szemből érkező teherautót. A keddi ceglédberceli baleset után döbbenten láthattuk a képeket a rommá tört kisbuszról, benne a szörnyethalt 9 emberrel, akik munkából, komlószedésből tartottak haza, de esélyük sem volt a túlélésre. A szelfimániás sofőr miatt 35 gyerek veszítette el a szüleit.

A baleset hatalmas indulatokat váltott ki Romániában, ezért nem csoda, hogy a román rendőrség is lépett!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Román Rendőr-főkapitányság aláírásgyűjtést indított, amelyben a lakosság és a Facebook segítségét kéri! A petíció címe „Stop az élő Facebook-adásnak vezetés közben! Like-old az életet!”, és pár óra alatt már több mint tízezren aláírták. Az országban naponta öt ember hal meg autóbalesetben, és egy részük azért, mert a sofőrök nem az útra figyelnek, hanem a telefonjukat nyomkodják a kormánynál.

Fotó: MTI

A petíció egyrészt a Facebooknak szól, másrészt pedig felkérnek mindenkit, hogy jelentsék a közösségi oldal működtetőinek a veszélyes, vezetés közbeni élő Facebook-adásokat.

Minél többen jelentenek egy ilyen videót, annál nagyobb az esélye, hogy a Facebook véget vet az emberéleteket veszélyeztető jelenségnek

– olvasható a felhívásban.

A ceglédberceli halálos balesetről és az árván maradt gyerekek sorsáról a napilap pénteki számában olvashatsz bővebben!

Eközben a címlapon