kulcsár edina
Egy háziasszony életében az egyik legnagyobb kihívás a karácsony. Érdemes már most elkezdeni a konyhában a készülõdést! Legyen ez a süti az elsõ!
A hagyományos német karácsonyi süteményt, a stollent érdemes kipróbálnod, mert
nagyon finom, és hetekkel az ünnepek előtt elkészítheted!
Nálunk a beigli, a németeknél a stollen a karácsonyi menü elmaradhatatlan része. Számtalan formában létezik, készítik mákkal, marcipánnal, túróval is. Azonban ennek a finom kelt tésztának elengedhetetlen részei a kandírozott rumban áztatott aszalt gyümölcsök, a dió, a mandula és a tetején a jó adag olvasztott vaj, valamint a porcukor.
A stollen titka, amitől nem fog kiszáradni, hogy még forrón, több rétegben olvasztott vajjal kell megkenni, és minden vajas réteget vastagon megporcukrozni!
Míg kel a tészta, egy jó karácsonyi filmmel és egy pohár forralt borral hangolódj az ünnepi hangulatra!
Hozzávalók:
Így készítsd:
Ha kihűlt, csomagold alufóliába, és legalább 2 hétre helyezd biztonságos helyre a lelkes sütikóstoló ellenőrök árgus szemei elől! 2 hét múlva az ízek tökéletesre összeérnek.