KÜLFÖLD

Durva, de már Hol­lan­di­á­ban is bal­ese­tet oko­zott a Vi­king ukrán ka­pi­tá­nya!

A ha­jo­zas.hu sze­rint ugyanaz a Jurij C. volt a flotta egy másik szál­lo­da­ha­jó­já­nak a pa­rancs­noka, ami­kor az ne­ki­üt­kö­zött egy olaj­szál­lító tan­ker­nek, mi­köz­ben Ant­wer­pen­ből Gent felé tar­tott.
  • Szerző: SZM

E pillanatban még nem tudjuk, hogy a Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitánya, Jurij C. a börtönben marad-e, vagy a bíróság 15 millió forintos óvadék ellenében bűnügyi felügyeletbe helyezi, ami azt jelenti, hogy nem hagyhatja el Budapest területét és nyomkövetőt szerelnek rá,

Viszont egy érdekes új hír jelent meg a Hajozas.hu honlapon. E szerint

EZT OLVASTAD MÁR?
ugyanez a ukrán parancsnok felelt azért a balesetért, amely a flotta egy másik, hasonló hajójával, a Viking Idunnal történt két hónappal ezelőtt. Jurij C. akkor azon a hajón teljesített szolgálatot és az április elsején nekiütközött egy olajszállító tankernek,

miközben Antwerpenből Gent felé tartott. A fedélzeten 171 utas volt, az ütközésről a TheSun is beszámolt, sőt ezen az oldalon egy videót is közzétett!.

A Hajozas.hu azt is megtudta, hogy amikor a holland terneuzeni zsilipbe kanyarodott a Viking Idun,

többszöri rádiós figyelmeztetés ellenére sem vette figyelembe a tankerhajót és egyenesen neki- kanyarodott, ezzel veszélybe sodorva a fedélzeten utazó 171 utasát.

A tartályhajó orrán egy nagy lyukat ütött, de szerencsére az olaj nem ömlött a tengerbe. A Viking Idun fedélzetének belső tere is károsodott, két utas Steve és Shelly Eitel pedig azt mesélte a News Parotnak: "Az ütközéskor a kanapéinkon és székeinken a fedélzet másik végébe repültünk.”

Azt a szállodahajót akkor javítani kezdték, a főként brit utasokért pedig egy másik, hasonló hajót küldtek.

Eközben a címlapon

Frissítve: A Viking Cruises hajózási vállalat szóvivője a Reuters hírügynökségnek nyilatkozta: "Meg tudjuk erősíteni, hogy a Viking Sigyn kapitánya április 1-jén a Viking Idun fedélzetén volt, de az incidens idején nem ő volt a hajó kapitánya. A hajót egy másik kapitány irányította" – mondta a szóvivő, de több részletet nem árult el, arra hivatkozva, hogy mindkét ügyben vizsgálat folyik.