NÍNÓ

Már csak az anyja lá­to­gatja Szita Bence gyil­ko­sát - gye­re­kei látni sem akar­ják

Tel­je­sen ma­gára ma­radt a ször­nyű tet­tet el­kö­vető Polcz Erika. Egye­dül tölti nap­jait rideg cel­lá­já­ban, idős édes­any­ján kívül senki nem kí­ván­csi rá.
  • Szerző: M.D.

Rabtársaitól is elkülönítve tengeti mindennapjait Szita Bence brutális gyilkosságért tényleges életfogytiglanra ítélt Polcz Erika.

A Kalocsai Fegyházban fogva tartott nőre édesanyja, Ilonka néni is csak öt hónapan egyszer nyitja rá a cellaajtót. - értesült a Bors. Ő az egyetlen, aki a mai napig is kitart lánya mellett és kitartóan utazik Kalocsára, hogy láthassa az élete végéig rácsok mögé zárt Erikát. Anyai szíve ugyanis nehezen tudja elfogadni lánya kegyetlen tettét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az elítélttől már saját gyerekei, Veronika és Balázs is elfordultak, utoljára tavasszal látták anyjukat, azóta felé sem néznek.

"Huszonkét éves lánya elköltözött Kaposvárról, és legfőképpen arra koncentrál, hogy saját gyermekét nevelje. Vera talán csak mostanság döbbent rá arra, hogy Erika micsoda megbocsáthatatlan szörnyűséget művelt. Erika 14 éves fia, Balázs is nehezen birkózik meg a történtekkel, az anyja nem csak Szita Bence családjának életét, hanem saját gyermekeiét is tönkretette" – nyilatkozta a Bors névtelelen informátora.

Az ügyben megszólalt Dr.Bilkei Pál kriminálpszichológus is, aki a lapnak elmondta: általános jelenségnek tekinthető, hogy a tényleges életfogytiglanra ítéltek mellől egy idő után eltűnnek a hozzátartozók és a barátok.

"Az emberi kapcsolatokat a közös élmények tartják össze. Ezek hiányában érzelmi távolság alakul ki még a legszorosabb rokoni kötelékben élők között is" – magyarázta a szakértő.

Eközben a címlapon

Szita Bence brutális meggyilkolásának elkövetőjére sem vár más, csak magányos és egyhangú börtönévek.