KÜLFÖLD

FBI nyo­mo­zás: Ti­tok­za­tos ha­lál­ese­tek a ma­gya­rok ked­venc nya­ra­ló­he­lyén

Az el­múlt hó­na­pok­ban több va­ká­ci­ózó tu­rista lett rosszul és halt meg Do­mi­ni­kán. Eddig tíz ha­lál­eset­ről tudni, bi­zarr módon szinte mind­egyik össze­füg­gésbe hoz­ható a szál­lo­dá­ban fo­gyasz­tott al­ko­hol­lal.
  • Szerző: RIPOST

Bár a dominikai hatóságok eleinte azon az állásponton voltak, hogy nincs összefüggés az esetek között, nemrégiben Amerikától kértek segítséget az ügy tisztázásához. A halálesetek hasonlósága ugyanis már az átlagembernek is feltűnt: az áldozatok nagy része egészséges felnőtt, akik azt követően lettek rosszul, hogy a szobájukban fogyasztottak a minibárból. Először émelygésre, szédülésre panaszkodtak, majd hányás, hasmenés jelentkezett, végül eszméletvesztés, ami után gyorsan beállt a halál.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Több, mint gyanús az alkohol...

A gyanús eseteknek volt előzménye, ugyanis már tavaly többen különös körülmények közt haltak meg Dominikán. Most újabb krimibe illő halálesetekről adott hírt a helyi sajtó – ráadásul félelmetesen hasonlóakról –, nem csoda, hogy sorra születnek elméletek arról, mi is folyik Dominikán. Feltűnő, hogy az esetek többségében felbukkan a szállodában fogyasztott alkohol, illetve gyanúsan sok a szívinfarktus és a hirtelen halál.

Tavaly júniusban az 51 éves Yvette Monique Sport az egyik luxusszállodában ivott egy keveset a minibárban lévő italokból, majd elment zuhanyozni, de a fürdőből soha többé nem jött ki. Júliusban David Harrison a családjával nyaralt az egzotikus szigeten, egy napon a lakosztályban hirtelen szédülni és émelyegni kezdett, csípős szagút izzadt; ám mire az orvos kiérkezett, meghalt. A 67 éves Robert Wallace idén áprilisban whiskytől lett rosszul. Három nappal később halt meg.

A rémálom folytatódik, LAPOZZ!