KIAJOBB

Ádáz csata jön, egy­más ellen for­dul­nak a jó­ba­rá­tok

Ked­den újabb két csa­pat­tal bővül a lab­da­rúgó Baj­no­kok Li­gája ne­gyed­dön­tő­jé­nek me­ző­nye.
  • Szerző: mv

A papírforma a Manchester United és az AS Roma továbbjutását ígéri kedden a BL nyolcaddöntőjében. A manchesteri csata spanyol kapuspárbajt hozhat.

De Gea remekelt a sevillai első meccsen (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
De Gea remekelt a sevillai első meccsen (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Manchester United-Sevilla

A sevillai első meccsen a Manchester United spanyol kapusa, David de Gea volt a hős, akit kínjukban tapsoltak meg a hazai szurkolók. Főképp neki volt köszönhető, hogy immár egyértelműen az angol csapat a párharc esélyese a 0-0-s első meccset követően.

A sevillai kaput De Gea jó barátja, Sergio Rico védi, mindketten ott voltak a spanyol válogatottal a 2016-os Eb-n. Rico eddig egyszer szerepelt a hispán tizenegyben, éppen De Gea helyett állt a be csereként a Dél-Korea elleni mérkőzésen. A mai meccs kettejük párbaját hozhatja.

A manchesteri alakulat 19 idei hazai fellépésén csak egyszer kapott ki, viszont a Sevilla remek formában teljesít idegenben, az utóbbi hat vendégfellépésén négyszer győzött. Ezzel együtt jókora meglepetést jelentene a spanyolok továbbjutása.

Sergio Ricóra nehéz pillanatok várnak Manchesterben (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Sergio Ricóra nehéz pillanatok várnak Manchesterben (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

AS Roma-Sahtar

Hiába szerezte meg az AS Roma a vezetést az első meccsen, az ukránok fordítottak, 2-1-re nyertek, és minimális előnyt szereztek a római visszavágóra. Ez azt jelenti, hogy az olaszok egyetlen rúgott góllal továbbjuthatnak, és 2008 után először kerülhetnek be a negyeddöntőbe.

Rossz hír viszont, hogy a rómaiak az utóbbi három nyolcaddöntőjük során kiestek. Ha ehhez hozzátesszük, hogy 2011-ben éppen a Sahtar búcsúztatta őket, akkor okkal állnak óvatosan a visszavágóhoz. Az ukránoknak jól megy idegenben a nemzetközi porondon, az utóbbi 13 meccsükből kilencet megnyertek. A Roma jó formában várja a visszavágót, az utóbbi hat bajnoki meccséből ötöt megnyert, és egy árnyalattal esélyesebbnek tűnik.

Eközben a címlapon