KÜLFÖLD

Vá­rat­lan for­du­lat, ez tör­tén­he­tett va­ló­já­ban az el­tűnt maláj gép­pel

El­ké­pesztő el­mé­let­tel ruk­kol­tak elő a ku­ta­tó­cso­port tag­jai, akik már 4 éve pró­bál­ják meg­ta­lálni az utas­szál­lító ron­csait.
  • Szerző: Doris

Óriási áttörés következhet be a 2014 márciusában eltűnt maláj utasszállítóval kapcsolatos kutatásban, állítja egy szakértői gárda.

A Daily Star arról ír, hogy egy bizonyos Larry Vance, a kutatók egyik korábbi vezetője és társa, a korábbi pilóta Simon Hardy váltig állítják: pontosan tudják, mi történt a repülőgéppel, amely 239 utassal a fedélzetén tűnt el, miközben Pekingből Kuala Lumpurba tartott az Indiai-óceán felett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szerintük a rejtélyes légi katasztrófa mögött egyértelműen a pilóta áll, aki akár egy öngyilkos merénylő, szándékosan és előre megtervezetten kormányozta a gépet az óceánba.

"Az sem véletlen, hogy a gép kapitánya, Zaharie Amad Shah szülőhazája, a malajziai Pineng szövetségi állam felett is elrepült a tragédia előtt. Így akart búcsúzni"

- magyarázta Hardy, aki azt is elmondta, hogy a pilóta szándékosan repült épp a maláj-thai határ felett, így mindkét ország légterébe belépett és kevésbé volt gyanús.

A maláj kormány a hír hallatán újabb kutatócsoportot mozgósított, ám arra, hogy a legénység egyik tagja valóban érintett volt-e a tragédiában, nem kívántak reagálni.

Eközben a címlapon