KÜLFÖLD

Drá­mai fej­le­mény: ezért gyul­lad­ha­tott ki az el­tűnt maláj gép

Döb­be­ne­tes dol­go­kat mon­dott egy, már nyug­díjba vo­nult pi­lóta.
  • Szerző: Doris

Döbbenetes új információkkal rukkolt elő Ross Aimer a 2014 márciusában eltűnt maláj utasszállítóról - írja a Daily Star.A nyugalmazott pilóta azt már korábban elmondta, hogy a gép szerinte kigyulladt a levegőben, ezt követően csapódott a tengerbe. Hogy ezt az állítását alátámassza, Aimer most azt is elárulta, hogy mi okozhatta a pusztító tüzet.

A férfi szerint a gépen tárolt lítium-ion tartályok váratlanul erősen rázkódni kezdtek, ezt követően csaphattak fel a lángok.Aimer korábban arra is kitért: nem ez volt az első eset, hogy hasonló dolog miatt volt tűz egy repülő fedélzetén.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Ezek a tartályok nagyon érzékenyek, elég egy kis rázkódás, hogy megtörténjen a baj. Néha még ennyi sem kell nekik, egész egyszerűen maguktól lángra kapnak" - fogalmazott a visszavonult pilóta.

A washingtoni székhelyű Federal Aviation Administration által végzett kutatás szerint 1991 március 20-a óta nem kevesebb mint 225 repülőn, vagy reptéren történt tűzeset a lítium-ion akkumulátorok miatt.

A maláj gép tragédiáját egyébként még mindig rejtély övezi. Egyesek szerint az utasszállító roncsai a kambodzsai dzsungelben vannak, míg mások úgy vélik, hogy a repülőt az oroszok térítették el, és jelenleg Kazahsztánban rejtegetik, a Bajkonuri űrrepülőtéren.