KÜLFÖLD

Meg­döb­bentő, itt volt az el­tűnt maláj gép pi­ló­tája, ami­kor meg­tör­tént a baj

El­ké­pesztő te­ó­ri­á­val állt elő egy is­mert re­pü­lés­szak­értő!
  • Szerző: Doris

Még mindig rengeteg a kérdőjel az MH370-es maláj utasszállító eltűnése körül! Így nem csoda, hogy közel 5 évvel a rejtélyes katasztrófa után is naponta látnak napvilágot találgatások arról, hogy mi is történt pontosan azon a márciusi napon.

Fotó: AFP

A Daily Starnak most egy ismert repülésszakértő, Christine Negroni mesélte el a saját meghökkentő elméletét arról, mi történt pontosan a fedélzeten közvetlenül a katasztrófa előtt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Negroni teóriája szerint a gép kapitánya, Zaharie Ahmad Shah épp a mellékhelyiségben tartózkodott, a repülő irányítását pedigFariq Abdul Hamidra, a másodpilótára bízta. Igen ám, de Hamid agyában váratlanul - a szakértő információi szerint - oxigénhiány lépett fel, ezért képtelen volt koncentrálni és hibás döntések egész sorozatát hozta.

Ez megmagyarázhatja azt is, hogy a gép miért változtatott hirtelen útirányt és miért kanyarodott el nyugat felé a Dél-kínai-tenger felett, hogy aztán a Maláj-félszigeten átrepülve ismét balra fordulva eltűnjön a radarokról.

"A pilóta rengeteg olyan dolgot tett, aminek egész egyszerűen nem volt értelme. Számomra ez azt jelenti, hogy valamilyen problémája volt, esetleg nem volt beszámítható állapotban. Ilyen lehet az agy oxigénhiányos állapota, amivel már számtalanszor foglalkoztam a könyvemben" - magyarázta Negroni.

Azt azért hozzá kell tennünk, hogy ilyen és ehhez hasonló elméletekből már rengeteg volt az elmúlt közel 5 évben, biztosat mégse tud senki mondani, sőt, eddig a gép roncsai se kerültek elő.

Eközben a címlapon