NAPI UFÓ

Egye­lőre nincs ma­gya­rá­zat a rej­té­lyes éj­sza­kai ra­gyo­gásra

Az utóbbi idő­ben a világ szá­mos pont­ján meg­ma­gya­ráz­ha­tat­lan éj­sza­kai ra­gyo­gásra let­tek fi­gyel­me­sek az em­be­rek. Senki sem tudja, mi lehet, de le­vi­de­óz­ták...

A legfrissebb jelentések furcsa narancssárga ragyogásról számolnak be az amerikai Utah államban található Clearfield, és az Egyesült Királyságbéli Middlesbrough felett. Hasonlót a világ számos pontján tapasztaltak az utóbbi időkben. Az ismeretlen eredetű fény a ragyogó narancssárgától a liláig változik. Általában enyhén villódzik. Többen arra gondoltak, hogy esetleg távoli erdőtűz okozhatja a jelenséget, csakhogy az adott időszakokban sehol nem lángolt a növényzet.

Nicodimus Visser 2018. március 3-án kb. 12.55-kor éppen hazafelé tartott a munkából, amikor észlelte a narancsszínű ragyogást. "Soha nem láttam még ilyet az égen Clearfield felett, de máshol sem, ahol életemben megfordultam." A férfi felvette mobiljával a hátborzongató fényjátékot, majd később utána nézett a környékbeli tűzeseteknek, de semmi olyasmit nem talált, ami magyarázattal szolgálhatott volna a ragyogásra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A videókat a különös fényjelenségről itt nézheted meg!

Néhány nappal később, 2018. március 6-án hasonló narancssárga fényt észleltek az Egyesült Királyságban Middlesbrough felett. Craig Alderton szerint, aki szintén felvette az égbolton villódzó ragyogást, nem volt tűz a közelben, és a fényt nem okozhatták az utcai lámpák.

Egyelőre hivatalos magyarázat nem született a jelenségre...