INSIDER

Ma­gyar­or­szágra me­ne­kült egy svéd-ma­gyar nő, mert itt sok­kal biz­ton­sá­go­sabb

A hi­rado.hu-nak el­mondta: dön­té­sé­vel nincs egye­dül, sokan köl­töz­nek Ma­gyar­or­szágra, mert a mig­ráns­hely­zet már el­vi­sel­he­tet­len a skan­di­náv or­szág­ban.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Az elmúlt néhány napban megint fellángolt a vita, hogy Budapest a biztonságosabb vagy a nyugatabbra lévő európai nagyvárosok, például Bécs. Miközben itthon sokan azt hangoztatják, hogy sokkal jobb a helyzet külföldön, sok magyar család éppen a biztonsági problémák miatt költözik haza. Merthogy ők testközelből látják, hogy milyen az élet a no-go-zónák között.

Az M1 egy Svédországból 40 év után Magyarországra költöző svéd-magyar nővel készített interjút. Natalie Contessa af Sandeberg azt nyilatkozta: "sokat romlott a helyzet Svédországban az elmúlt években"

EZT OLVASTAD MÁR?
A bevándorlással kapcsolatos információknak a felét nem mondják ki a sajtóban, ez tény.

„A biztonság miatt költözöm haza, szomorú, hogy amiatt kell elhagynom egy országot, mert nem kapok védelmet” – mondta. Európában nem tudják, hogy a stockholmi lakosok mit élnek át minden nap. Natalie Contessa af Sandeberg az utolsó két-három évben tapasztalta a helyzet romlását.

Rátámadott egy migráns, senki nem segített

A svéd–magyar hölgy elmondta: egy migráns férfi támadott rá a napokban, segítséget kért, de senki nem mert segíteni, mivel volt már olyan eset, hogy próbáltak segíteni, de az illetőt leszúrták. Elmondása szerint el tudott futni, de csak a szerencsén múlott, hogy nem történt nagyobb baj.

A rendőrök sem segítenek, nagy probléma Svédországban, hogy a rendőrök is inkább otthagyják a munkájukat, hiszen őket sem védik meg – mondta. „Nincs biztonság, félelemben vagyunk mindennap, ez nem normális viselkedés. A migránsok mindent megkaptak, de semmi becsületük nincs” – tette hozzá.

Eközben a címlapon

A legtöbb ismerőse Magyarországra költözik

Svédország gazdag ország, megvolt rá a lehetőség, hogy befogadják a bevándorlókat, de nem becsülik meg a kapott segítséget a bevándorlók. Példaként említette, hogy a legtöbb ismerőse szintén elköltözik, nem lesz olyan barátja, aki Svédországban marad.

Magyarország ma a legbiztonságosabb

– jelentette ki annak kapcsán, miért épp Magyarországra költözik.

A teljes interjút itt tekintheti meg.

címkék: