RIPOSTER

Magyarország most is jobban teljesített

Tájékoztató akciót indít a kormány néhány napon belül a televíziókban, a rádiókban és a közterületeken, amellyel az ország által eddig elért eredményeket mutatják be. A kabinet azt is hangsúlyozza, hogy bár az ország jobban teljesít, de még nem értünk a munka végére.

"Magyarország jobban teljesít" A Magyar Idők információja szerint a már ismert címmel indít a napokban tájékoztató akciót a kormány. A kommunikáció során több, kiemelt új intézkedés mellett az ország által elért legfontosabb eredményeket mutatják be.

Többek között

szó lesz a minimálbér és a garantált bérminimum újabb nyolcszázalékos emeléséről, arról, hogy 2010 óta megduplázódott a dolgozóknak adható legkisebb bér.

Tájékoztatnak a családtámogatások bővítéséről: emelkedik a gyermekgondozási díj (gyed) és a diplomás gyed összege, valamint megjelenik a gyermekek bruttó 100 ezer forintos otthongondozási díja (gyod) is. Mindemellett januártól havi 40 ezer forintra emelkedik a kétgyermekesek családi adókedvezménye, sőt a kedvezményt már azok is igénybe vehetik, ahol érkezik a második gyerek, a várandóság 91. napjától.

Arról is szó lesz, hogy

csökken a kisvállalkozások adója.

A tájékoztató során a kabinet arra is felhívja a figyelmet, hogy

több százezer gyermek kap ingyenes étkezést, illetve ingyenes tankönyvet.

Hozzátéve: ezekre az intézkedésekre a gazdaság további növekedése teremt lehetőséget.

A tájékoztató akció a napokban televíziókban, rádiókban, illetve közterületi reklámfelületeken indul el. Később online reklámfilmekkel és a nyomtatott sajtóban megjelenő hirdetésekkel is találkozhatnak az olvasók.

Magyarország jobban teljesít címmel először 2013 tavaszán indított tájékoztató kampányt a második Orbán-kormány. Az akkori akcióval a kabinet két és fél éves munkáját, az addig elért eredményeket ismertették meg a közvéleménnyel. Úgy tudjuk, az évről évre használt szlogen választásával a kormány hangsúlyozni szeretné, hogy

számos területen ért el komoly előrehaladást az ország, azonban még távol vagyunk a kitűzött céloktól.

Orbán Viktor tavaly februári évértékelőjében az ország és a Fidesz–KDNP nyolcéves kormányázása kapcsán úgy fogalmazott: „Már jobban teljesít, de még nem értünk a munkánk végére.”

És ezeket olvastad már?