RIPOSTER

Ma­gyar­or­szág most is job­ban tel­je­sí­tett

Tá­jé­koz­tató ak­ciót indít a kor­mány né­hány napon belül a te­le­ví­zi­ók­ban, a rá­di­ók­ban és a köz­te­rü­le­te­ken, amellyel az or­szág által eddig elért ered­mé­nye­ket mu­tat­ják be. A ka­bi­net azt is hang­sú­lyozza, hogy bár az or­szág job­ban tel­je­sít, de még nem ér­tünk a munka vé­gére.

"Magyarország jobban teljesít" A Magyar Idők információja szerint a már ismert címmel indít a napokban tájékoztató akciót a kormány. A kommunikáció során több, kiemelt új intézkedés mellett az ország által elért legfontosabb eredményeket mutatják be.

Fotó: MTI

Többek között

szó lesz a minimálbér és a garantált bérminimum újabb nyolcszázalékos emeléséről, arról, hogy 2010 óta megduplázódott a dolgozóknak adható legkisebb bér.

Tájékoztatnak a családtámogatások bővítéséről: emelkedik a gyermekgondozási díj (gyed) és a diplomás gyed összege, valamint megjelenik a gyermekek bruttó 100 ezer forintos otthongondozási díja (gyod) is.Mindemellett januártól havi 40 ezer forintra emelkedik a kétgyermekesek családi adókedvezménye, sőt a kedvezményt már azok is igénybe vehetik, ahol érkezik a második gyerek, a várandóság 91. napjától.

Arról is szó lesz, hogy

csökken a kisvállalkozások adója.

A tájékoztató során a kabinet arra is felhívja a figyelmet, hogy

több százezer gyermek kap ingyenes étkezést, illetve ingyenes tankönyvet.

Hozzátéve: ezekre az intézkedésekre a gazdaság további növekedése teremt lehetőséget.

Eközben a címlapon
Fotó: Markovics Gábor

A tájékoztató akció a napokban televíziókban, rádiókban, illetve közterületi reklámfelületeken indul el. Később online reklámfilmekkel és a nyomtatott sajtóban megjelenő hirdetésekkel is találkozhatnak az olvasók.

Magyarország jobban teljesít címmel először 2013 tavaszán indított tájékoztató kampányt a második Orbán-kormány. Az akkori akcióval a kabinet két és fél éves munkáját, az addig elért eredményeket ismertették meg a közvéleménnyel. Úgy tudjuk, az évről évre használt szlogen választásával a kormány hangsúlyozni szeretné, hogy

számos területen ért el komoly előrehaladást az ország, azonban még távol vagyunk a kitűzött céloktól.

Fotó: MTI

Orbán Viktor tavaly februári évértékelőjében az ország és a Fidesz–KDNP nyolcéves kormányázása kapcsán úgy fogalmazott: „Már jobban teljesít, de még nem értünk a munkánk végére.”