OLDALVONAL

Szen­zá­ciós be­je­len­tés, nagy si­kert ért el Ma­gyar­or­szág

Szep­tem­ber­ben Bu­da­pest ren­dez­heti az első World Urban Ga­mest. Az ese­mény in­gye­nes lesz a szur­ko­lók szá­mára.
  • Szerző: HBK

Nagy sportdiplomáciai sikert ért el Magyarország: a Nemzetközi Sportszövetségek Szövetsége (GAISF) bejelentette, hogy szeptember 13. és 15. között Budapest lehet a házigazdája a kétévente megrendezendő, most bemutatkozó World Urban Gamesnek.

Fotó: Sulyok László

A World Urban Games az újgenerációs városi sportok fesztiváljának számít, amely magában foglal olyan versenysportágakat is, amelyek felkerültek a 2020-as tokiói (3x3-as kosárlabda és BMX freestyle), illetve a 2024-es párizsi (breakdance) olimpia programjára, így a világ legjobb sportolói számára a budapesti sportfesztivál jelentheti a főpróbát az ötkarikás játékok előtt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Budapest számtalan alkalommal bizonyította már, hogy nagyszerű házigazdája tud lenni világeseményeknek. Tökéletes helyszín olyan úttörő kezdeményezés elindítására, amely minden bizonnyal nagy hatással lesz a nemzetközi sportélet jövőjére. Ez a világesemény jó lehetőséget nyújt két olyan sportág, a 3x3-as kosárlabda, valamint a BMX freestyle bemutatkozására, amely felkerült a 2020-as tokiói olimpia programjára is” – mondta Christophe De Kepper, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság általános igazgatója.

A küzdelmek – a bemutató sportágak kivételével – jelentős pénzdíjakért zajlanak, s a versenyidőszakon kívül az amatőrök is kipróbálhatják, tesztelhetik magukat azokon a pályákon, amelyeket többek között a verseny jogtulajdonosa, a GAISF biztosít és hoz el Budapestre az esemény idejére.

A szeptember 13. és 15. közötti esemény ingyenes lesz a szurkolók számára.