KÜLFÖLD

Ma­gya­rok is meg­hal­hat­nak a szí­riai bru­tá­lis vég­já­ték­ban!

Idlib tar­to­mány ost­ro­má­val kap­cso­lat­ban az isz­lam­is­ták most olyan vá­rost vet­tek célba a ra­ké­tá­ik­kal, ahol ma­gya­rok is élnek.
  • Szerző: SZM

Nem gondoltuk volna, hogy magyarokat is érinthet a szíriai háború utolsó nagy offenzívája. Az utóbbi napokban az oroszok és Asszad elnök is arra figyelmeztette az amerikaiakat, hogy ne avatkozzanak be a hadműveletekbe, Erdogan török elnök pedig azért aggódott, hogy a harcok miatt akár több millió ember is elindulhat Törökország feléés őket már nem tudnák befogadni.

A brutális végjáték olyan magyarokat is érinthet, akik a tartomány Maharda városában élnek.

A terroristák máris fokozták a település elleni rakétacsapásaikat, annak ellenére, hogy ott nem állomásoznak szír katonák, csak a helyi férfiak által alapított Nemzetvédelmi Erők.

Az s4c.news-nak sikerült felvennie a kapcsolatot Kecskés Juliannával, aki családjával együtt él Mahardaban. Vejei és a család többi férfi tagjai mind a védelmi erők soraiban harcolnak.

Az elmúlt pénteken az iszlamista csoportok több rakétát is kilőttek a városra és tíz embert meghalt. Három napos gyász rendeltek el és biztonsági okokból bezárták az iskolákat.

“Az Al-Lataminahban lévő terroristák fokozzák a támadást. A közvetlen családtagjaim mind a három lányom vejeim és hét unokám egyelőre épségben átvészelte az eddigieket” – mondta az asszony.

Majd így folytatta: “az egyik három gyerekes családból csak az apa van életben. Egy másik három gyerekes családból a két nagyobbik iker lány életét veszítette. Az egyik vejem tizennégy éves unokatestvére szintén meghalt.

Eközben a címlapon

Egy huszonhárom éves lány is meghalt, az apja életveszélyesen megsérült. Úgy érzem, rajtunk már senki, semmi nem segít. Lehet, hogy azoknak volt igaza, akik elmentek innen? Már nem hiszek abban, hogy itt még újra rendben lesz minden!De bármi is lesz, mi kitartunk – mondta Kecskés Julianna az évek óta Magyarországon élő Adonis Kassab újságíró, szír-magyar állampolgárnak.