KIAJOBB

Ma­gya­rok az Eu­rópa-li­gá­ban, Gera Zol­tán si­kere a cél

Négy ma­gyar já­té­kos lesz ér­de­kelt a lab­da­rúgó Eu­rópa-liga csü­tör­tö­kön kez­dődő egye­nes ki­esé­ses sza­ka­szá­ban.
  • Szerző: MV

Gulácsi Péter együttese, az RB Leipzig a hozzá hasonlóan a Bajnokok Ligájából átkerült Napoli otthonában lép fel csütörtök este. Az olasz csapat kiváló formában van, a legutóbbi tíz tétmérkőzéséből kilencet megnyert és csak egyet veszített el.

Gulácsinak Nápolyban lesz jelenése (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)
Gulácsinak Nápolyban lesz jelenése (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)

A Bundesligában második helyen álló lipcseiek kapujában Gulácsi biztos pont, csapata szezonbeli 30 tétmeccséből 29 alkalommal végig a pályán volt.

EZT OLVASTAD MÁR?

Ha a lipcsei gárda bekerül a legjobb 16 közé, akkor Gulácsit már csak három párharc választja el a döntőtől. Attól a meccstől, ahol legutóbb 2010-ben szerepelt magyar játékos. Akkor Gera Zoltán a Fulham tagjaként az Atlético Madrid ellen játszhatott a fináléban, és a spanyol csapat hosszabbításban 2-1-re győzött.

Gera Zoltán a Fulham tagjaként bejutott az Európa-liga döntőjébe (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)
Gera Zoltán a Fulham tagjaként bejutott az Európa-liga döntőjébe (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)

Az Európa-liga további magyar játékosai közül Kádár Tamást a Dinamo Kijev tagjaként az AEK Athénhez látogat. A válogatott védő - Gulácsihoz hasonlóan - alapembernek számít csapatában, amely viszont december 10-e óta nem lépett pályára tétmérkőzésen.

Kleinheisler László kazah együttese, az Asztana a Sporting Lisboát fogadja. A középpályás augusztus 22-én, a skót Celtic Glasgow elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn megsérült, az őszi szezonban egyetlen tétmeccsen sem lépett pályára, január közepén kezdhette el újra az edzéseket. Szoboszlai Dominikot a Salzburg jelölte az Európa-liga keretébe, de ma aligha lesz érdekelt a Real Sociedad elleni meccsen.