TÜZELŐÁLLÁS

Remek elő­jel, bom­ba­for­má­ban a vá­lo­ga­tott kulcs­em­be­rei

Jó elő­je­lek­kel várja a szom­bati, finn­or­szági Nem­ze­tek Li­gája-meccset a ma­gyar lab­da­rúgó-vá­lo­ga­tott.
  • Szerző: mv

Amíg két éve ilyenkor Bernd Storck szövetségi kapitány csupa panasz volt az első világbajnoki selejtező előtt, addig most Marco Rossi optimistán várhatja a Nemzetek Ligája nyitányát. 2016-ban a játékosaink zöme nem volt játékban, kispadra szorultak klubjainkban, ezúttal viszont nem csak játszanak, többen magas szinten teljesítenek.

Gulácsi Péter remekel az RB Leipzig kapujában
Gulácsi Péter remekel az RB Leipzig kapujában
Fotó: MTI

Gulácsi Péter topligában, a német Bundesligában remekel. A magyar kapus az elmúlt hétvégén bravúrokkal járult hozzá ahhoz, hogy csapata, az RB Leipzig pontot szerzett a Düsseldorf ellen. Két hét múlva az Európa-ligában is fontos szerep vár rá.

EZT OLVASTAD MÁR?

A védelemben Kádár Tamás alapember az ukrán sztárcsapatban, a Dinamo Kijevben. A 28 éves hátvéddel mindig kezdőként számolnak, és hamarosan ők is az EL-ben vitézkedhetnek. Alighanem Marco Rossi az egyik legfontosabb játékosaként tekint rá a nemzeti együttesben.

A középpályán Kovács István neve kívánkozik az élre, aki túlzás nélkül élete formájában teljesít. A Mol Vidi FC sztárjának kulcsszerepe volt abban, hogy a magyar klub bekerült az EL-csoportkörébe. Könnyen lehet, hogy szombaton, Tamperében, Marco Rossi is beveti őt a finnek ellen.

Szalai Ádám vezeti a Bundesliga góllövőlistáját
Szalai Ádám vezeti a Bundesliga góllövőlistáját
Fotó: Szabolcs László

A csatársorból Szalai Ádámot kell kiemelni. A 30 éves csatár a Hoffenheim eddigi két meccsén három gólt szerzett, a Bayern München kapuját is bevette, és jelenleg vezeti a világ egyik legerősebb bajnokságának, a Bundesliga góllövőlistáját.

Ráadásul az említett négy játékos mellett többen is kulcsfigurák a klubjaikban. Lovrencsics Gergő, Fiola Attila, Kleinheisler László vagy éppen Kalmár Zsolt szintén jó formában érkezett a válogatotthoz, Sallai Roland pedig most váltott klubot, a Bundesligában szereplő Freiburghoz került.

Eközben a címlapon

A Finnország-Magyarország Nemzetek Ligája-meccset szombaton 18 órakor játsszák.