TÜZELŐÁLLÁS

Tíz­mil­li­ókba kerül a vá­lo­ga­tott por­tu­gál tú­rája

Magas költ­sé­gek­kel jár a ma­gyar lab­da­rúgó-vá­lo­ga­tott fel­lé­pése. Ez­út­tal Por­tu­gá­li­ába uta­zik Bernd Storck együt­tese, amely két héten át ké­szül a lissza­boni ta­lál­ko­zóra.
  • Szerző: mv

A mérkőzés fontosságát jelzi, hogy a nemzeti csapat már két héttel a meccs előtt edzőtáborba vonult, de vajon milyen költségek terhelik az MLSZ-t a felkészülés idején?

Magas költségekkel jár a válogatott utazása (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Magas költségekkel jár a válogatott utazása (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

Nos, kezdésként a kerettagok utazását kell finanszírozni, hiszen a külföldön szereplő légiósok repülőjegyét ugyanúgy fizetik, mint az NB I-es futballisták útját. Telkiben egy hetet tölt el Bernd Storck együttese, az ottani hét nap szállást és étkezést szintén az MLSZ-nek számlázzák.

EZT OLVASTAD MÁR?

A megszokottól eltérően ezúttal jóval korábban, már öt nappal a vb-selejtező előtt elrepül a válogatott. Az MLSZ-nek kell állnia lisszaboni repülőjegyeket, a szállodai szobák árát, a játékosok napi díját és a buszköltséget, amivel a csapat az edzések helyszínére utazik.

Legközelebb Lisszabonba utazik a magyar válogatott (Fotó: Instagram)
Legközelebb Lisszabonba utazik a magyar válogatott (Fotó: Instagram)

Lisszabonban minimum hat éjszakát tölt majd el a válogatott. Egy ottani ötcsillagos szálloda két ágyas szobája átlagosan 400-600 ezer forintba kerül hat napra, ami játékosokkal és stábtagokkal együtt közel 40 fővel számolva 8-9 milliót kóstál, így nem meglepő, hogy a teljes portugáliai kaland tízmilliókat emészt fel.

A március 25-én világbajnoki-selejtező sorsdöntőnek ígérkezik, hiszen a magyar válogatott öt ponttal szorul Svájc, és kettővel Portugália mögé. Ha Bernd Storck együttese győzni tud az Európa-bajnok portugálok otthonában, akkor előlép a pótselejtezőt érő második helyre, vereség esetén viszont ötpontos hátrányba kerül.