TÜZELŐÁLLÁS

Öt jel: Végre ismét van vá­lo­ga­tot­tunk

Két meg­győző si­ker­rel zárta a Nem­ze­tek Li­gá­ját és az évet a ma­gyar lab­da­rúgó-vá­lo­ga­tott, amely Ész­t­or­szág után Finn­or­szá­got is le­győzte.
  • Szerző: mv

A magyar válogatott mindhárom hazai meccsét megnyerte a Nemzetek Ligájában, az utóbbi két fellépésén gólt sem kapott. Marco Rossi együttese a második helyen végzett a csoportjában, de ami ennél is fontosabb, szervezett, taktikus és fegyelmezett produkciót nyújtott. A az alábbi öt tényezőnek tulajdonítja a sikert.

Utóbbi két meccsén ígéretes teljesítményt nyújtott a magyar válogatott
Utóbbi két meccsén ígéretes teljesítményt nyújtott a magyar válogatott
EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Szenvedélyes kapitány

Marco Rossi a csapatépítés, és a közösségteremtés szakembere. Olasz temperamentuma különösen a kispad mellett látszik, képes fanatizálni a játékosait. Bátran pályára küldi a fiatal tehetségeket, sikerrel motiválja a tapasztaltabb labdarúgókat. Beiktatása előtt profizmust, szenvedélyt, szeretetet és rengeteg munkát ígért. Betartotta szavát.

2. Új fiúk a csapatban

Willy Orbán honosításával klasszis védővel erősödött a magyar válogatott hátvédsora. Az RB Leipzig védője higgadt, nehéz őt zavarba hozni, vele évekre megoldódott a középső védő szerepköre. Mellette Kalmár Zsolt is bejátszott magát, a finnek ellen parádés gólpasszal villant. Sallai Roland remek gólt lőtt a görögöknek, úgy fest, Rossi vele képzeli el a támadójáték bal oldalát.

Szalai Ádám négy gólt lőtt a Nemzetek Ligája csoportkörében
Szalai Ádám négy gólt lőtt a Nemzetek Ligája csoportkörében

3. Szalai újra a régi

Szalai Ádám karrierje egyik legjobb időszakát éli. A 30 éves játékos a Hoffenheim tagjaként gólt lőtt a Bayern Münchennek, a magyar válogatottban pedig négy találattal villant a Nemzetek Ligája csoportkörében. Szalai az Eb-selejtezőkön is Rossi első számú támadója lesz.

4. Masszív középpálya

Rossi kapitány új posztot talált Kleinheisler Lászlónak. Egy sorral hátrébb játszatja őt, és ez tökéletesen bevált. A 24 éves középpályás bombagólt szerzett a görögök ellen, támadásban és védekezésben is kivette részét. Mellette Nagy Ádám emelhető ki, teljesítményét góllal koronázta meg a finnek ellen. Ha Orbán a védelem, Nagy a középpálya legfontosabb láncszeme.

5. Csak együtt!

Az utóbbi két meccsen ismét egymásra talált a közönség és a válogatott, ami feltétlenül sokat jelent a márciusi Eb-selejtezők előtt. Az észtek és a finnek elleni siker után a szurkolók együtt énekelték a himnuszt a játékosokkal. Csak együtt sikerülhet! – szólt a 2016-os Eb-n a válogatott szlogenje. Ez továbbra is igaz!

Eközben a címlapon