OLDALVONAL

Dzs­u­dzsák vissza­tér? Ta­vas­szal erő­sebb lesz a vá­lo­ga­tott

Habár a ma­gyar lab­da­rúgó-vá­lo­ga­tott egy­előre a Nem­ze­tek Li­gá­já­ban sze­re­pel, Marco Rossi már a jö­vőre is fi­gyel.
  • Szerző: mv

Jól halad a csapatépítés a magyar válogatottnál, Marco Rossi rövid idő alatt kialakította a gárda gerincét. Mindez a görögök elleni két meccsen látszott leginkább, hiszen Budapesten nyertünk, míg Athénban felvettük a harcot egy olyan csapattal szemben, amely előttünk áll a világranglistán. Hétfőn Észtországban balszerencsés döntetlent játszottunk.

Marco Rossi (középen) már az Eb-selejtezőkre is figyel
Marco Rossi (középen) már az Eb-selejtezőkre is figyel
Fotó: Szabolcs László

Ráadásul a magyar együttes tovább erősödhet, a márciusban kezdődő Eb-selejtezőkre olyan játékosok térhetnek vissza, akik korábban kulcsembereknek számítottak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kapusokkal jól állunk

Gulácsi Péter a válogatott első számú kapusa, és alighanem az ő nevével kezdődik majd a csapat összeállítása a tavaszi selejtezőkön. Mögötte viszont nagy lehet a harc. Bogdán Ádám a skót Hibernianban remekel, nem lenne meglepő a visszatérése, míg Megyeri Balázs a görög Atrómitoszban villog. 

Régi ismerősök

Willi Orbánnal óriásit erősödött a védelem, de hamarosan régi ismerősök is feltűnhetnek a hátvédsorban. A 2016-os Európa-bajnokság egyik alapembere, Guzmics Richárd rutinja sokat érhet a Rossi-csapatban, de Korcsmár Zsolt visszatérése sem zárható ki.

Dzsudzsák eddig nem kapott meghívót Rossitól
Dzsudzsák eddig nem kapott meghívót Rossitól
Fotó: MTI

Dzsudzsák új szerepben

Habár Dzsudzsák Balázsnak még nem küldött meghívót Marco Rossi, de az Eb-selejtezőkön ez megváltozhat. Addigra újra formába lendülhet az al-Ittihad légiósa. Könnyen lehet, hogy Rossi új szerepet talál neki, hiszen a posztján jelenleg Sallai Roland villog. Elek Ákos szintén visszakerülhet, sokat jelenthet a tudása, ő jelenleg családi okok miatt hiányzik.

Priskin utolsó dobása

Priskin Tamás 2015 novemberében bombagóllal járult hozzá a norvégok legyőzéséhez az Európa-bajnoki pótselejtezőn. A 32 éves csatár jelenleg jó formában teljesít, hat meccsen négy gólt szerzett a Haladásban. Habár csatárokkal jól áll Marco Rossi, ha Priskin így folytatja, újra szerephez juthat.

Eközben a címlapon

Decemberben sorsolnak

A 2020-as Eb selejtező csoportjainak sorsolását december 2-án Dublinban tartják. Az 55 csapatot 10 csoportba sorsolják, melyből 5 darab ötcsapatos, 5 darab hatcsapatos lesz. A selejtező márciusában kezdődik és novemberében ér véget. A 10 csoport első két helyezettje kijut az Európa-bajnokságra.