HARCÉL

Ma­gyar tá­bo­ro­kat akar­tak porig égetni az em­ber­csem­pé­szek!

Lap­in­for­má­ciók sze­rint a mig­rán­sok kö­zött el­ve­gyült csem­pé­szek ma­gyar épü­le­tek fel­gyúj­tá­sára adtak pa­ran­csot. A cél az üz­le­tük fel­len­dí­tése volt.

Titkosszolgálati információkra hivatkozva a mai Blikk azt írja, magyar menekülttáborok felgyújtását akadályozták meg a hazai nemzetbiztonsági szolgálat tagjai. A lap úgy tudja, az eset néhány héttel ezelőtt történt, amikor az illegális bevándorlók nagy számban érkeztek az országba.

A magyar hatóságok akkoriban azt tervezték, hogy a Keleti pályaudvarról például a bicskei vagy a debreceni táborba szállítják a főként afgán és szír állampolgárságú migránsokat. A titkosszolgálatok azonban telefonlehallgatások segítségével kiderítették, hogy a Keletinél tartózkodó bevándorlók között arab embercsempészek vannak. Ők pedig, a hírek szerint, arra utasították kapcsolataikat, hogy gyújtsák fel a táborokat.

Az üzletért gyújtogattak volna

A migránsok táborokba utaztatása ugyanis rontotta volna az embercsempészek üzletét, így arra készültek, hogy porig égessék az ottani épületeket. A csempészek arra számítottak, hogy ha fizikailag megsemmisülnek a táborok, akkor nem lesz hová vinni a migránsokat, ezáltal ők gyorsabban vihetik át megbízóikat a határon. 

A Blikk szerint a Terrorelhárítási Központ legutóbb Győrben kapott el egy szír férfit, aki ott volt Röszkén a rendőrök és a határsértők összecsapásakor. A hírek arról szólnak, hogy a férfi katonai kiképzést kapott, embercsempészettel foglalkozik, és hét, schengeni vízummal ellátott útlevele volt. Ráadásul van mit a tejbe aprítania: Cipruson egy saját vállalkozás, egy hajó, továbbá öt autó tulajdonosa.