TÜZELŐÁLLÁS

Ször­nyű, mit hagy­tak maguk után a szur­ko­lók Sz­lo­vá­ki­á­ban

A Sz­lo­vá­kia-Ma­gyar­or­szág Eu­rópa-baj­noki se­lej­te­zőn né­há­nyan je­len­tős kárt okoz­tak szur­ko­ló­tár­sa­ik­nak és a hazai lab­da­rú­gás­nak.
  • Szerző: mv

Az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága lényegében helyben hagyta a fegyelmi bizottság korábbi büntetését a márciusi, szlovákiai Európa-bajnoki selejtező kapcsán - írja az MLSZ honlapja.

A bizottság által kiszabott szektorbezárás mellett az MLSZ-nek 18 500 eurós (6 millió forint) pénzbüntetést kell kifizetnie, illetve meg kell térítenie a szurkolók által a nagyszombati stadionban okozott károkat a rendező szlovák szövetség felé. Ezek költsége közel 30 ezer euró (9,8 millió forint).

EZT OLVASTAD MÁR?

Emlékeztetőül, a mérkőzésen a következők történtek:

Rongálás: egyes magyar szurkolók több tucatnyi széket felgyújtottak, súlyosan megrongáltak, szétverték a mosdóhelyiségeket és annak berendezési tárgyait.

Nézőtéri viselkedés: a magyar szektorban több alkalommal pirotechnikai eszközöket használtak, minősíthetetlenül szidalmazták rigmusban a szlovákokat, valamint a magyar szektorba beengedett lengyel szurkolók egy tiltott tartalmú neonáci molinót helyeztek ki a mérkőzés alatt.