SZTÁRDZSÚSZ

Ki­akad­tak a ma­gyar sztá­rok: el­ké­pesztő, mit ter­jesz­te­nek róluk

"Aki­nek a ha­lál­hí­rét kel­tik, so­káig fog élni" - tartja a mon­dás. Ezt re­mé­lik azok a nép­szerű hazai hí­res­sé­gek is, akik­nek va­lót­lan ha­lál­híre rázta meg az em­be­re­ket.
  • Szerző: BDF

Az elmúlt napokban internetező rajongók tucatjait sokkolta a hír, miszerint váratlanul elhunyt az ismert magyar rádiós, Bochkor Gábor. Élettársa, Várkonyi Andrea nyilvánosan adott hangot felháborodásának. A Micsoda Nők! házigazdája a Facebook-oldalán fakadt ki. Azt írta, a sokadik üzenetet kapja barátoktól, ismerősöktől, akik mind azt kérdezik: „Gábor ugye nem halt meg?”, mert valamilyen „hülye” oldal ezt terjeszti. „Ezt felháborítónak és egészen elképesztőnek tartom. De szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy Gábor él és virul, itt ül mellettem a kanapén, rákiabáltam, megcsíptem és megkérdeztem, tudja-e a nevét. Határozottan élőnek tűnik” – írta bejegyzésében Andi. Az elmúlt hónapokban azonban nemcsak nekik kellett magyarázkodniuk az interneten terjedő álhírek miatt.

Berki Krisztián: Készpénzre váltottam az álhírt

Fotó: Markovics Gábor

Halálhírével kaszál milliókat Berki Krisztián. A FEM3 Café egyik műsorvezetője maga olvasta nemrégiben a saját gyászjelentését az interneten. Berki azonnal tárcsázta ügyvédje számát, akit újabb per indításával bízott meg. „Nagyon sokszor meghaltam már, de valójában elpusztíthatatlan vagyok. Az az igazság, hogy én még szeretem is a rólam terjedő álhíreket, mert kőkemény készpénzre tudom váltani őket” – mondta el Krisztián a -nak.

Tóth Gabi: Beteges és felháborító

Fotó: Markovics Gábor

A Dal című műsor után az énekesnő visszavonulót fújt. Közölte rajongóival, egy időre eltűnik a képernyőről, ugyanis elérkezettnek látta az időt, hogy saját magára koncentráljon.Nos, Tóth Gabi visszavonulása olyannyira jól sikerült, hogy egyes oldalakon még a halálhírét is elkezdték terjeszteni. Akkor az énekesnő a Facebook-oldalán öntött tiszta vizet a pohárba. Ez viccnek is rossz. Az, hogy vannak, akik egy kattintásért képesek ilyennel riogatni az embereket, beteges és felháborító. Viszont én most mindenkit szeretnék megnyugtatni. Kicsattanok!” – magyarázkodott Gabi.

A gyermekdalok sztárját sem kímélték

Eközben a címlapon
Fotó: Markovics Gábor

„Szomorú hír, de tegnap este elhunyt Halász Judit” – olvashatták az internetezők a szomorú, de szerencsére valótlan hírt a Facebookon. Rögtön felkerestük telefonon a Kossuth-díjas színésznőt, ekkor derült ki, nem mi voltunk az elsők. Aggódó ismerősök rögtön tárcsázták a művésznő telefonszámát. „Hívtak a barátaim telefonon, de rögtön az jutott eszembe, hogy akinek a halálhírét keltik, sokáig fog élni. Nem érintett rosszul, manapság annyi hülyeség kering az interneten, hogy nem is foglalkoztam vele” – mondta el a -nak Halász Judit.

Komoly károkat okoztak a Korda házaspárnak

Fotó: Markovics Gábor

Telefonhívásunkra alaposan elkomorodott Korda György, akivel elsőként közöltük, miféle rémhír terjed róla az interneten.Az énekes azt mondta, belefáradt már abba, hogy folyamatosan bizonygatni kényszerül jóllétét. „Egyébként még nevetni is tudnék a halálhíremet keltő, vagy nem létező betegségeimet taglaló híreken, ha mindezek nem okoznának konkrét károkat a mindennapjainkban. Sajnos előfordult már olyan is, hogy szívinfarktusról cikkeztek, ezért elestünk fellépésektől és egy komoly reklámszerződéstől is” – vallotta be lapunknak dühösen Korda.