INSIDER

Ma­gya­ro­kon a világ szeme, kü­lön­le­ges lo­vas­be­mu­tató a ki­rá­lyi ud­var­ban

A lovas ha­gyo­má­nyok meg­őr­zése a ma­gya­rok­nak és a bri­tek­nek is na­gyon fon­tos, ezért most honfi­tár­sa­ink Wind­sor­ban is be­mu­tat­koz­nak.
  • Szerző: Ripost

Magyar szereplők is bemutatkoznak az idén az egyik legpatinásabb brit lovas eseményen, a Royal Windsor Horse Show többnapos rendezvénysorozatán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A több mint hét évtizedes hagyományra visszatekintő, évente megtartott bemutató helyszíne a brit királyi család legnagyobb angliai rezidenciája, a London nyugati határában fekvő Windsor.

Az eseményt rendszeresen látogatja II. Erzsébet királynő. Az idei játékokkal Viktória királynő születésének 200. évfordulójáról is megemlékeznek.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország londoni nagykövete elmondta: Magyarország egyre több erőfeszítést tesz a lovas sportok és a lovas hagyományok megújításáért, az Egyesült Királyság pedig a lovas hagyományok egyik legfontosabb letéteményese.

A nagykövetség ennek jegyében vette fel a kapcsolatot a Royal Windsor Horse Show szervezőivel a hortobágyi csikósok és Kassai Lovasíjász Iskola megjelenése érdekében, ennek eredményeként az idén Magyarország képviselői is bemutatkozhatnak a rendezvényen.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint ennek nem csupán sportdiplomáciai, hanem országpromóciós jelentősége is van, hiszen Magyarország egy eddig kevésbé ismert, ám ősi és jellegzetesen magyar oldaláról mutatkozik be a nyilvánosság előtt.

Eközben a címlapon

Az idei Royal Windsor Horse Showra a hortobágyi Mátai Ménestől hat csikós, egy pusztaötös hajtó, valamint Kassai Lajos ötszörös lovasíjász-világbajnok érkezett tanítványaival.

A csikósok három alkalommal az esti felvonuláson, valamint szombat délután a Copper Horse Arenában lépnek fel - írja az MTI.