OLDALVONAL

Nagy az öröm a Fra­di­nál, erre senki nem szá­mí­tott!

Ket­tős győ­ze­lem­mel ütöt­ték ki a zöld-fe­hé­rek a lab­da­rúgó-baj­nok­ság él­lo­va­sát a Ma­gyar Ku­pá­ban. Hét­vé­gén mind a két csa­patra nagy meccs vár.
  • Szerző: HBK

A Ferencváros labdarúgócsapata 2–0-ra legyőzte a Budapest Honvédot, így 4–1-es összesítéssel bejutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé. Előbb Michal Nalepa, majd Böde Dániel szerzett gólt.

Az első félidő nagy csatát hozott, de a Fradi végül simán továbbjutott
Az első félidő nagy csatát hozott, de a Fradi végül simán továbbjutott
Fotó: MTI

A párharc első mérkőzésén 2–1-re nyert a Fradi, így a visszavágón a Honvédnak elég lett volna 1–0-ra nyernie ahhoz, hogy továbbjusson az idegenben szerzett gólnak köszönhetően.

EZT OLVASTAD MÁR?

Jól is kezdtek a kispestiek, ám a Ferencváros az első félidő végén betalált, így lezárt egy negatív sorozatot – 180 perc után tudott újra gólt lőni a csapat, az előző két tétmeccsén ez nem sikerült a Debrecen és a Videoton ellen.

Az első gólt egyébként az a Nalepa szerzete, aki december után játszott újra a Fradiban. A második félidő elején aztán Böde Dániel döntötte el a továbbjutást. Arra biztosan nem számított senki, hogy ennyire sima lesz a visszavágó.

A hétvégén mind a két csapatra fontos meccs vár: a bajnokságot vezető Honvéd a második helyen álló Videotonnal játszik, míg a Ferencváros ősi riválisához, az Újpesthez utazik szombaton.