TÜZELŐÁLLÁS

In­gyen­foci, Ma­gyar Kupa nulla fo­rin­tért

Fo­rint­ban ér­ték­te­len so­ro­zat­tal kez­dő­dik a ma­gyar fo­ci­ta­vasz. Indul a Ma­gyar Kupa, ahol a ko­ráb­bi­ak­kal el­len­tét­ben nem jár pénz a leg­job­bak­nak. Tá­mo­gató híján csak érmet tehet zsebre a győz­tes.
  • Szerző: szz

Többek között Ferencváros-Honvéd rangadóval kezdődik a focitavasz, a két rivális a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében csap össze egymással. A tét nagy, aki nyer, az nagy lépést tehet akár a döntő felé. Kérdés, hogy akad-e ennél is nagyobb tét a sorozatban résztvevők számára?

Utánanéztünk, s kiderült, a csapatok bizony ingyen fociznak az MK-ban, célprémiumot ugyanis nem tűzött ki az MLSZ. A sorozat versenykiírása ugyan tartalmazza, hogy a gárdák egyenként 50 ezer forint + ÁFA összegért jelentkezhetnek a sorozatba, pénzt viszont nem láthatnak viszont szereplésük után. A versenykiírás a díjazás címszó alatt a következőket sorolja fel.

EZT OLVASTAD MÁR?
„A Kupa győztese elnyeri az MLSZ által felajánlott díszes vándor kupát. A győztes a kupát egy évig őrzi.”

Emellett az első és második helyezett kap 40-40 darab aranyozott, illetve ezüstözött érmet, többet viszont egy darabbal sem kérhetnek.

A szövetség fukarkodásának oka többek között az, hogy idén sem sikerült névadó szponzort szerezni a kupasorozatnak, korábban egy-egy vállalattízmilliós nagyságrendű összeggel jutalmazta a legjobb együttest.

Hogy milyen jogosultságot kap még a győztes, arról a szombati számában olvashatsz.