INSIDER

Ma­gyar gye­re­kek­kel la­kott együtt az erő­sza­koló afgán

Fes­tői kör­nye­zet­ben, tel­je­sen in­gyen lak­ha­tott a fóti Gyer­mek­vá­ros­ban Ahmad Bilal Saf­radi, aki­ről meg­ír­tuk: a bu­da­pesti bel­vá­ros­ban meg­erő­sza­kolt egy 21 éves ma­gyar lányt va­sár­nap haj­nal­ban. A Ri­post-nak az afgán me­ne­kült ko­rábbi ne­ve­lő­nője be­szélt arról, hogy a fiú min­dig is prob­lé­más volt. Az af­gá­nok ennek el­le­nére nem értik, miért zár­ták bör­tönbe, náluk az ilyes­mit a csa­lá­dok egy­más kö­zött szok­ták ren­dezni.
  • Szerző: Ripost
Minden adott hozzá, mégsem akarnak beilleszkedni a társadalmunkba!

– Ez a véleménye H. Zsuzsannának, aki annak a szociális háznak a gondnoka, ahol az afgán erőszakoló, Ahmad Bilal Safradi is lakott.

EZT OLVASTAD MÁR?

Bejutottunk a szobába, ahol lakott

A hölgy megmutatta a újságírójának azt a szobát a fóti Károlyi István Gyermekközpontban,ahol a magát 18 évesnek mondó afgán migráns a mindennapjait töltötte. Azt a szobát, amit a rendőrök korábban már átkutattak, amikor a lakóját körözni kezdték. Mint arról a beszámolt, a férfi vasárnap hajnali 2 és 3 óra között, a Tibi atya fotójával reklámozott belvárosi kebabozó személyzeti mosdójában megerőszakolt egy 21 éves légikísérőt, aki azért kéredzkedett be oda, hogy használja a mellékhelyiséget. Az afgán gyanúsítottat azóta elfogták Ausztriában, egy Frankfurtba tartó vonaton, jelenleg kiadatási őrizetben van.

 

Mindent ingyen kapott a magyar államtól

"Bilal több éve itt él a Gyermekközpontban – árulta el egykori nevelője. - Szobatársai nem voltak, senki nem akart vele együtt lakni. Mindig agresszív volt a társaival, úgy gondolta, hogy neki minden jár, és ezért nem kell tennie semmit. Ezen a szálláson a menekültek mindent ingyen kapnak, nem kell fizetniük még a vízért és a fűtésért sem.Csak két szabályt kell betartaniuk: ne hozzanak be idegeneket, és tartsák tisztán a lakóhelyüket.

Bilalnak nem volt senkije, barátai sem, de a tisztaság miatt sok összetűzésünk volt. Például beosztjuk, ki mikor mossa fel a folyosót, de ő sosem csinálta meg.

 

Afganisztánba küldte a fizetését

A információi szerint az afgán menekült a házban élő társainak azt mondta, ő nem a háború miatt hagyta el az otthonát, hanem azért, mert pénzre volt szüksége. Úgy tudják, támogatta otthon maradt szeretteit, a fizetése egy részét hazaküldte.  

Eközben a címlapon
Nem sok mindent tudunk róla, mert kérdezni se lehetett tőle. Agresszív volt, folyamatosan káromkodott

- mondta az egyik társa.

"Napközben bezárkózott a szobájába, senkivel nem törődött. Este hétkor vonattal ment dolgozni, reggel hétre ért haza, de nem is velünk evett." Amíg nem lett a papírjai szerint nagykorú, addig Zsuzsanna felügyelt rá, de erőszakos volt és kezelhetetlen, előfordult, hogy meglopta a társait, elvette ruhájukat, használati eszközeiket.

Kíváncsi vagy, hogy mit mondott még a nevelőnő? Az is érdekel, hogy milesz az afgán erőszakolóval? Akkor keresd a szombati Ripost napilapot az újságárusoknál!