HŰHA

Ma­gyar győ­ze­lem Zág­ráb­ban A Ruben Brandt révén

Mil­o­rad Krs­tic al­ko­tása, A Ruben Brandt, a gyűjtő nyerte a leg­jobb egész estés film díját a szom­bat este véget ért zág­rábi Ani­ma­fes­ten - tá­jé­koz­tatta a Ma­gyar Nem­zeti Film­alap az MTI-t va­sár­nap.
  • Szerző: RIPOST

A Ruben Brandt, a gyűjtő a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba, a benne felvillanó több mint 300 művészeti utalással különleges élményt nyújt.

A film világpremierje a locarnói filmfesztivál szabadtéri vetítésén, a 8000 férőhelyes Piazza Grandén volt tavaly nyáron és azóta nagy sikerrel járja a filmfesztiválokat világszerte.

A film megnyerte a bukaresti animációs fesztivált, majd a legjobb forgatókönyv, a legjobb elsőfilm és az andalúz forgatókönyvíró szövetség díját is elhozta a sevillai fesztiválról, Triesztből a SkyArte, Brüsszelből pedig a BeTV televízió különdíját hozta el.

A filmalap nemzetközi értékesítési részlege - a HNFF World Sales - a film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai forgalmazónak értékesítette, így a magyar gyártású animáció látható volt Amerikában a mozikban, elérhető DVD-n és online is.