OLDALVONAL

Két ma­gyar is a leg­drá­gább fo­cis­ták kö­zött kül­föl­dön

Hol­man Dávid és Kal­már Zsolt holt­ver­seny­ben a szlo­vák lab­da­rúgó-baj­nok­ság har­ma­dik leg­drá­gább já­té­ko­sai let­tek. A két kö­zép­pá­lyás ki­váló for­má­ban ját­szott az ős­szel.
  • Szerző: ST

Fut a magyar légiósok szekere Szlovákiában. Egyikükre, Kalmár Zsoltra már korábbi klubedzője, Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is felfigyelt: az utóbbi két Nemzetek Ligája-mérkőzésen a kezdőcsapatban kapott helyet a 23 éves játékos.

Rossi legutóbbi keretében Kalmár és Holman is benne volt
Rossi legutóbbi keretében Kalmár és Holman is benne volt
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kalmár kiemelkedik a szlovák ligából

Kalmár 16 szlovák bajnokin 4 gólt szerzett és 6 gólpasszt adott, a liga őszi álomcsapatába is beválasztották. A márciusban kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkön fontos szerep juthat neki a válogatottban.

A válogatottnál nagyon jól érzem magam, kiváló a csapatösszhang, Marco Rossi bizalmát pedig élvezem, ez nagy öröm számomra.

Mivel a kapitány a DAC-nál korábban edzőm volt, így tudtam, mire számíthatok, jól ismertem azt a stílust, amit képvisel, így nagyon könnyedén alkalmazkodtam a Rossi-féle filozófiához

mondta a rangado.hu-nak a dunaszerdahelyi DAC-ot erősítő Kalmár, akinek az értéke 750 ezer euróra (240 millió forint) nőtt a mértékadó Transfermarktnál.

Kalmár a legutóbbi két NL-találkozón kezdő volt
Kalmár a legutóbbi két NL-találkozón kezdő volt
Fotó: AFP

Holman bemutatkozhat a válogatottban

A Fortuna Ligában csak a pozsonyi Slovan két támadóját taksálják többre; a szlovén Andraz Sporar és a marokkói Moha is 900-900 ezer eurót, azaz 290 millió forintot ér. Magyar csapattársuk, Holman Dávid pedig Kalmárral holtversenyben a harmadik a szlovák bajnokságban. A 25 éves középpályás értéke is 750 ezer euróra nőtt.

Marco Rossit felkészült edzőnek tartom, bízom benne, hogy sikeres lesz a válogatott kispadján. Ha megkapom tőle az esélyt a bizonyításra, igyekszem élni vele

mondta el korábban a Nemzeti Sportnak Holman, aki ugyan még nem lépett pályára az A-válogatottban, de a legutóbbi két NL-találkozón már ott volt a keretben.

Eközben a címlapon

Holman formájára sem lehet panasz, 13 találkozón 3 gólt és 4 gólpasszt adott, kevésen múlott, hogy bekerüljön az ősz álomcsapatába Szlovákiában.

Holman 3 gólt szerzett az ősszel a szlovák bajnokságban
Holman 3 gólt szerzett az ősszel a szlovák bajnokságban
Fotó: Facebook

Kalmár és Holman számára különösen pikáns lehet az első Eb-selejtező, hiszen Szlovákiában kezd majd a magyar válogatott. Ha így folytatják, talán egymás mellett kapnak szerepet a középpályán.