OLDALVONAL

Hi­he­tet­len: a Va­sas­ban ját­szott Eu­rópa leg­jobb jobb­hát­védje

Ko­rábbi csa­pat­társa sze­rint Ve­re­bes Jó­zsef ki­hozta a ma­xi­mu­mot a vé­dő­ből, aki tel­je­sen el­tá­vo­lo­dott már a lab­da­rú­gás­tól.
  • Szerző: HBK

Vincze Ottó meglepő dolgot nyilatkozott a -nak: a korábbi magyar válogatott focista szerint a kilencvenes évek elején a Vasasban futballozott Európa legjobb védője, akinek Verebes József volt az edzője.

Vincze Ottó szerint anno a Vasasban játszott a legjobb európai focista
Vincze Ottó szerint anno a Vasasban játszott a legjobb európai focista
Fotó: MTI

Hétfőn mutatták be Verebes Krisztina könyvét, amelyet Az én Mágusom, Verebes József címmel írt édesapjáról, az egy évvel ezelőtt elhunyt labdarúgóedzőről. A sajtóeseményen Verebes korábbi játékosai is ott voltak, Vincze Ottó is megjelent az Új Hidegkuti Stadionban.

„Nagyon szép dolgokat éltünk át együtt (Verebessel), nálunk is megvolt, hogy több olyan fiatal játékost emelt ki, akik az ő felfedezettjei voltak. Ott van például Bukva Géza, aki ma egy jól menő étteremnek az üzemeltetője, teljesen eltávolodott a futballtól. Akkoriban viszont ő volt Európa legjobb jobbhátvédje a Vasasban. Sem előtte, sem utána nem nagyon játszott már, de a Mester el tudta mindezt hitetni vele, meg tudta neki adni ezt az energiát” – mondta a -nak Vincze.

Bukva 1994-től 1998-ig futballozott, a Vasasban 8 mérkőzésen játszott, a Gázszer FC-ben kilenc meccs jutott neki.