TÜZELŐÁLLÁS

Ma­gyar csúcs, ilyet fo­ci­csa­pat itt­hon még nem tett

A Vidi ku­pa­arannyal ko­ro­názta meg az idei évét. A szá­mok nem ha­zud­nak, a já­té­ko­sok óri­ási mun­kát tet­tek bele ebbe a sze­zonba.
címkék:
  • Szerző: sk

Szó szerint maratoni idényen van túl Magyar Kupagyőztes a Vidi focicsapata. A gárda tavaly júliusban kezdte el a szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőjében, s a szombaton megnyert kupadöntővel együtt összesen 57 tétmeccsel zárta a futballévet. Magyar szinten ez elképesztő adat, csak példaként, a bajnok Ferencváros 42 találkozóval tudta le az évet. A fehérváriak nyolcszor léptek pályára a Bajnokok Ligája selejtezőiben, hat összecsapásuk volt az Európa-liga főtábláján, 33 bajnoki mellett tíz kupameccs is a listán szerepel.

EZT OLVASTAD MÁR?

Marko Nikolics vezetőedző is ezt emelte ki. "Közel hatvan meccset játszottunk a szezonban, azt gondolom, ez magyar rekord. Ehhez képest a két hét pihenő nem lesz túl sok, de utána újra mindent meg fogunk tenni, hogy megint sikeresek legyünk Európában" – mondta szombat este a tréner, aki hozzátette, a nyári szezon nagy kihívása, hogy bővítsék a keretüket a következő szezonra. A Vidi éppen a rivális Ferencvárostól vette meg az ukrán Ivan Petrjakot, vinnék a debreceni Zsóri Dánielt, valamint Dunaszerdahelyről a magyar válogatott Kalmár Zsoltot.  

címkék: