SHOWBIZ

Ismét meg­hó­dí­totta az ame­ri­kai és ka­na­dai kö­zön­sé­get Mága Zol­tán

Szűnni nem akaró álló taps­vi­har­ral ju­tal­mazta a kö­zön­ség a világ egyik leg­ran­go­sabb szín­pa­dán, a to­ron­tói Roy Thom­son Hall-ban Mága Zol­tán he­ge­dű­mű­vészt és ze­ne­ka­rát!
  • Szerző: ripost

Los Angeles után Torontóban folytatta 2019-es amerikai turnéját Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjas hegedűművesz.

A zsúfolásig megtelt Roy Thomson Hall-ban, ahol a világ legrangosabb művészei lépnek fel, több ezer fős közönség várta a magyar művészt.

EZT OLVASTAD MÁR?
Fotó: Sulyok László

A magyar zenei kultúrát népszerűsítő fergeteges hangversenyen felcsendültek többek között Bartók Béla, Kodály Zoltán, Liszt Ferenc, Erkel Ferenc és Weiner Leó művei, valamint Pablo Sarasate, Bach, Csajkovszkij és Kreisler világhírű zeneszerzők szerzeményei is.

A művészeket többször álló tapsvihar köszöntötte, a hihetetlen atmoszféra magával ragadta a zeneértő és zenekedvelő közönséget, amelynek nagyszámú magyar ajkú nézője együtt énekelte a zenekarral a híres Kossuth-nótát.

Az est nagy meglepetését, ifj. Mága Zoltánt kitüntetett, szűnni nem akaró tapssal jutalmazta a torontói közönség.

A Zeneakadémia különleges tehetségek osztályába járó tanuló mindössze 13 esztendős.

Eközben a címlapon

A koncert sztárvendége a kanadai származású világhírű gitárművész: Jesse Cook volt, aki hatalmas sikert aratott improvizációs játékával.

Mága Zoltán hegedűművész több alkalommal játszott már Kanadában és a nagy sikerre való tekintettel újabb szerződést kapott 2020-ra.

Az amerikai turné pedig folytatódik tovább! Április 7-én Washingtonban, a Starthmore hangversenyteremben, április 11-én pedig a világ legnevesebb színpadán, a New Yorki Carnegie Hall-ban már biztosan teltház várja Mága Zoltán hegedűművészt, a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekart és a Budapest Gypsy Virtuózokat!