KÜLFÖLD

Maga lesz a pokol: alig vár­ják a rabok, hogy hoz­zá­juk ke­rül­jön a pe­dofil gye­rek­gyil­kos

Már el­kezd­ték kör­be­adni a gye­rek­gyil­kos fo­tó­ját, hogy min­denki tudja, hogy néz ki.
  • Szerző: Ripost

Elkezdett terjedni a brit börtönökben ülő rabok között a kétévesen megölt James Bulger gyilkosának a fényképe, és az elítéltek alig várják, hogy megérkezzen hozzájuk a férfi, akit most gyerekpornó miatt zártak rácsok mögé – jelentette a helyi sajtó. A The Sun információi szerint „csak idő kérdése, hogy valaki megtalálja” Jon Venablest, aki mindössze 10 éves volt, amikor egyik vele egykorú barátjával elrabolta, megkínozta és megölte a kétéves kisgyereket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az 1993-ban történt gyilkosság miatt mindketten nyolc évet töltöttek börtönben, mielőtt feltételesen szabadlábra helyezték őket. Venablest a héten azonban negyven hónapig tartó börtönbüntetésre ítélték, miután több mint ezer pedofil pornófelvételt találtak számítógépén, valamint egy „pedofil kézikönyvet”.

Venables és bűntársa, Robert Thompson a szabadulása után új személyazonosságot kapott, és a brit bíróság megtiltotta, hogy bárki is nyilvánosságra hozzon róluk már felnőttként készült fényképeket. Aki ezt megteszi, akár két évig tartó börtönbüntetést is kaphat. Azok is, akik egy másik ember fotóját azzal teszik közzé, hogy ő Venables vagy Thompson.

A The Sun azonban úgy értesült, hogy Venablesről mostanában készült fénykép már elkezdett terjedni a rabok között, a börtönélettel foglalkozó oldalakon. A lap egy forrása közölte: biztosan tudja, hogy sok börtönben ismerik a rabok új személyazonosságát. És már bosszút terveznek ellene.