KÜLFÖLD

Mac­ron a bör­tön­ben lát­hatja leg­kö­ze­lebb új ba­rát­ját

Em­ma­nuel Mac­ron Kis-An­til­lá­kon tett lá­to­ga­tá­sá­ból ha­tal­mas bot­rány lett Fran­cia­or­szág­ban. A fran­cia elnök ugyanis töb­bek kö­zött egy bör­tön­vi­selt fe­kete férfi­val is ké­szí­tett több közös fotót is. Mac­ron új ba­rát­já­ról ki­de­rült, hogy Re­a­ulf Flem­ing­nek hív­ják, és hogy egy nap­pal a szelfi után egy ék­szer­boltba tört be.
  • Szerző: WM

Reaulf Fleminget korábban 5 év börtönre ítélték drogkereskedésért és rablásért, de jó magaviselet miatt három év után szabadlábra helyezték. Ő az a férfi, aki a Kis-Antillákon található Saint Martin szigetén együtt fotózkodott Emmanuel Macron francia elnökkel. Az államfő hazájában hatalmas botrány kerekedett a képekből. Ráadásul az Origo információi szerint a börtönviselt férfi az elnökkel való találkozás után egy nappal megkísérelt kirabolni egy ékszerüzletet, ahonnan 5000 eurónyi (1,6 millió forint) ékszert akart magával vinni. A férfi pechére azonban a rablás közben leesett az álarca, a helyszínen lévő szemtanúk pedig azonnal fel is ismerték. Fleming ellen a francia bíróság már vádat is emelt, jó eséllyel ismét hosszú évekre a rácsok mögé kell majd vonulnia.

Emmanuel Macron és az új barátja...
Emmanuel Macron és az új barátja...
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Az egyelőre kétséges, hogy Macron meglátogatja-e majd új barátját a börtönben.

A francia kormány több másik ügy miatt is komoly válságban van. Legutóbb a belügyminiszter nyújtotta be lemondását, de egy másik bizalmasa is faképnél hagyta a francia elnököt. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Emmanuel Macron már népszerűtlenebb, mint elődje Francois Hollande, akit minden idők egyik legjobban utált francia elnökeként is hívtak.

A belügyminiszter távozását több szakértő is úgy értelmezi, mint aki a süllyedő hajót próbálja még időben elhagyni.